VACCINAREA are alt scop si nu oprirea PLANDEMIEI: Olanda, țară cu majoritatea populației vaccinată are o crestere imensa a cazurilor de COVID – Europa News
Europa

VACCINAREA are alt scop si nu oprirea PLANDEMIEI: Olanda, țară cu majoritatea populației vaccinată are o crestere imensa a cazurilor de COVID

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat vineri, 12 noiembrie, reintroducerea unor restricţii antiepidemice timp de cel puţin trei săptămâni pentru a face faţă creşterii la niveluri record a numărului cazurilor de COVID-19, transmite AFP.

”Virusul este peste tot, în toată ţara, în toate sectoarele şi la toate vârstele (…) Din fericire, marea majoritate a populaţiei este vaccinată, altfel dezastrul din spitale ar fi fost incalculabil în acest moment”, a declarat Rutte la o conferinţă de presă, în timp manifestanţi anti-restricţii protestau la Haga.

El le-a cerut cetăţenilor să nu primească acasă mai mult de patru persoane în vizită şi să intre în telemuncă, acolo unde este posibil.

Printre măsurile decise, prezentate de guvernul olandez ca ”lockdown parţial”, se numără închiderea barurilor, restaurantelor şi magazinelor esenţiale la ora 20:00, iar a celor neesenţiale la ora 18:00. Manifestaţiile sunt interzise şi stadioanele vor fi închise publicului. Şcolile rămân totuşi deschise. Rămâne obligatoriu certificatul verde (vaccinare, test negativ sau trecerea prin boală) pentru accesul în restaurante, baruri, cinematografe, hoteluri, în general peste tot în spaţiile închise.

Ţară cu circa 17 milioane de locuitori, Olanda a avut înregistrat vineri 16.364 de noi cazuri de COVID-19. Spitalele au avertizat că nu vor reuşi să treacă iarna cu bine în condiţiile sanitare actuale.

Citește și:  ISRAEL: Ministrul sănătății, Yuli Edelstein, propune restricții grele persoanelor care nu se vaccinează anti-COVID
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close