TEHNOLOGIE

Utilizatorii s-au săturat de Facebook: compania iese din top zece cele mai profitabile afaceri

După pierderea stocurilor din acest an, Meta nu mai este una dintre cele mai valoroase 10 companii din lume. Preţul Acţiunilor Meta a scăzut cu aproximativ 40% până în prezent, după ce compania a raportat în urmă cu două săptămâni că baza zilnică de utilizatori activi Facebook s-a micşorat pentru prima dată. Platforma de socializare a pierdut un milion de utilizatori din trimestrul al treilea până în trimestrul al patrulea din 2021, scrie Business Insider, citat de Ziarul Financiar.

Anunţul a făcut ca acţiunile Meta să scadă cu 26,4% într-o singură zi, eliminând o capitalizare de piaţă de 240 de miliarde de dolari, cea mai mare pierdere de o zi din istoria corporativă a Statelor Unite. Totodată, averea CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, a suferit un şoc puternic: în prezent, Zuckerberg are o avere de 78,8 miliarde de dolari, în scădere cu peste 46 de miliarde faţă de începutul anului.

Astăzi, Meta este a 11-a cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare de piaţă de 565,4 miliarde de dolari, arată un clasament Bloomberg. Anterior a fost pe locul 7, pe baza preţului record al acţiunlor Meta de pe 7 septembrie 2021, potrivit Bloomberg.

Pe primul loc se află Apple, cu o capitalizare de piaţă de 2,8 trilioane de dolari, urmat de Microsoft, cu o evaluare de 2,2 trilioane de dolari, arată clasamentul.

Iată lista celor mai valoroase companii din lume, clasate după capitalizarea bursieră, potrivit Bloomberg:

1. Apple – 2,8 trilioane de dolari

2. Microsoft – 2,2 trilioane de dolari

Citește și:  Noul videoclip viral despre implanturile cu microcip

3. Aramco – 2 trilioane de dolari

4. Alphabet – 1,8 trilioane de dolari

5. Amazon – 1,6 trilioane de dolari

6. Tesla – 905,7 miliarde de dolari

7. Berkshire Hathaway – 700,6 miliarde de dolari

8. Nvidia – 613 miliarde de dolari

9. TSMC – 600,3 miliarde de dolari

10. Tencent – 589,8 miliarde de dolari

11. Meta – 565,4 miliarde de dolari.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close