Romania

”Hoția RCA blochează România!” Transportatorii ameninta!

Transporatorii amenință cu acțiuni de protest pe fondul majorării cu 250% a polițelor RCA și cer autorităților să intervină. Aceștia semnalează că s-a ajuns la situația aberantă în care polița pe 6 luni este aproape la același preț cu cea pe 12 luni și că firmele de asigurări au ajuns să plătească doar 30% din daune. Transportatorii au lansat și petiția ”Hoția RCA blochează România!”, care va ajunge la Parlament.

Pe fondul unor majorări uriașe nejustificate ale polițelor RCA, asigurătorii se plâng că frecvența medie a daunelor este de 6% și că trebuie să plătească din buzunar 30 de lei la fiecare 100 de lei achitați pe dosar. Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) atrage însă atenția că prețul RCA a crescut cu peste 250% în ultimele luni și că daunele sunt achitate de către majoritatea firmelor de asigurări la doar 30% din valoare.

”Dacă ei spun că la 100 de lei daune mai plătesc încă 30 de lei din buzunarele lor, ce mai caută în țara asta, să-și închidă afacerea. Să ne spună și nouă ce intră în dauna combinată, care sunt cheltuielile administrative și cele cu reasigurarea. Ăștia ne consideră pe toți proști. Pe lângă faptul că s-au dublat tarifele RCA, și nu numai la persoane juridice, ci și la persoane fizice, s-a ajuns ca polița pe 6 luni să fie de 800-900 de lei, iar cea pe un an, de 1.000 de lei. Nu se poate așa ceva, e strigător la cer, practic te obligă să faci pe un an. Asigurătorii, dar și unii de pe la ASF ne-au spus că aceste majorări au fost cauzate de creșterea prețurilor la gaze și la energie. Păi la ce folosesc ei gaze și energie electrică, au luat-o pe arătură? Mai mult, pe transportatori au ajuns să-i bage pe toți la risc ridicat, cu majorări de 30% ale polițelor, ceea ce este inadmisibil. Și ce înseamnă 6% daune, înseamnă că încasezi de la 94 persoane tariful RCA fără să dai o daună, păi cât vrei să produci? Ei vor să nu aibă nicio daună”, ne-a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Citește și:  ÎPS Teodosie, în replică lui Dan Barna: “Nu ne implicăm în campania de vaccinare. Nu este imunizare, este propagandă”

Abandonați de instituții

Instituțiile românești, conduse de oameni numiți politic, nu se implică în rezolvarea problemelor reale ale economiei și ale societății românești, susține COTAR. ”În loc să protejeze cetățenii acestei țări, s-au transformat în susținătoare (prin neimplicare) ale celor care astăzi jupoaie un popor abandonat, dar a cărui răbdare se apropie de final. Piața de asigurări din România este total scăpată de sub control. Practic, asistăm la o creștere uriașă și nejustificată a prețului RCA, iar pe de altă parte, la o conduită din ce în ce mai intolerabilă a companiilor de asigurări, atunci când vine vorba despre plata despăgubirilor. Cu toate că prețul RCA s-a dublat, triplat și nu numai pentru transportatori, ci pentru toți cei peste 8,5 milioane de plătitori de polițe obligatorii RCA, pe fondul falimentului CITY și pe niște calcule numai de ei știute, companiile de asigurări având încasări și venituri duble, plata despăgubirilor se face prost, parțial și cu întârziere”, se arată într-un comunicat al Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România.

”Protest RCA”

COTAR a inițiat campania „Hoția RCA blochează România!” și a invitat toți cetățenii acestei țări să semneze o petiție împotriva firmelor de asigurări, care urmează să fie transmisă Parlamentului României. Transportatorii îndeamnă șoferii români nemulțumiți de prețul RCA să își lipească  pe geamul mașinii o foaie de hârtie cu mesajul „PROTEST RCA!”. Totodată, COTAR a anunțat că, din martie, după ridicarea stării de alertă, transportatorii pregătesc proteste masive la Guvern.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close