Europa

Ursula von der Leyen, pusă la zid pentru contractul cu Pfizer. Tăcerea ei, suspectă

Virginie Joron, deputat european din partea Franţei, a afirmat că întregul scandal privind achiziţia vaccinurilor anti-Covid 19 este unul de corupţie şi de deturnare de fonduri şi cere măsuri urgente pentru pedepsirea celor responsabili de cheltuielile care ar urma să depăşească 71 miliarde euro.

„Sunt convinsă că este vorba despre un scandal de corupţie între Comisia Europeană şi compania Pfizer, deoarece aşa reiese din raportul Curţii Europene de Conturi care notează că peste 71 miliarde euro au fost alocaţi pentru contractele de achiziţionare a vaccinurilor anti-Covid 19″, a spus aceasta.

Ursula von der Leyen nu spune nimic

Tăcerea președintelui Comisiei Europene în ceea ce privește contractul cu Pfizer alimentează suspiciunile, a acuzat avocatul european al poporului, Emily O’Reilly.

O’Reilly a mai declarat că acest lucru afectează încrederea publicului și reprezintă o problemă care nu va dispărea de la sine.

În aprilie 2021, von der Leyen dezvăluia într-un interviu pentru New York Times că a vorbit cu directorul general al Pfizer prin mesaje timp de o lună, în timp ce contractul era în curs de negociere, însă Comisia a declarat ulterior că nu mai are mesajele respective.

Acreditare retrasă pentru CEO-ul Pfizer

Din cauza lipsei de cooperare a conducerii companiei Pfizer cu comisia din cadrul Parlamentului European, ai cărei membri verifică şi achiziţiile din timpul pandemiei, aceştia din urmă au propus retragerea acreditărilor pentru Albert Bourla – CEO Pfizer şi pentru ceilalţi reprezentanţi ai companiei.

Această retragere înseamnă că niciun reprezentant al companiei farmaceutice nu va mai avea acces în Parlamentul European”, a spus Virginie Joron.

Citește și:  Eutanasierea în Belgia: CEDO condamnă Bruxellesul pentru lipsa de independenţă a comisiei care a controlat şi analizat procedura
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close