Europa

Ursula von der Leyen: “Noul gazoduct dintre Grecia și Bulgaria înseamnă „libertate față de Rusia”

Asculta informatia

O nouă conductă de gaze naturale între Grecia și Bulgaria a intrat în funcțiune, marcând un pas important în direcția renunțării acestei țări și a altora la dependența de importurile de energie din Rusia.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care s-a aflat la Sofia cu această ocazie, a declarat că gazoductul Gas Interconnector Grecia-Bulgaria va contribui la limitarea capacității Moscovei de a exercita presiuni asupra membrilor Uniunii Europene și a altor țări.

„Această conductă schimbă situația securității energetice pentru Europa. Acest proiect înseamnă libertate”, a declarat von der Leyen.

„Livrările de gaze naturale din Azerbaidjan către Bulgaria vor rupe strânsoarea puternică a gazului rusesc în regiune”, a declarat Mitsotakis. Premierul elen a îndemnat UE să se opună „șantajului rusesc” în privința gazelor.

Directorul bulgar al proiectului, Teodor Georgieva, a declarat că noua conductă va permite Bulgariei să contribuie la furnizarea de gaze „către Balcanii de Vest” și „să asigure aprovizionarea Moldovei și Ucrainei”.

Citește și:  Majoritatea țărilor din UE nu accepta migranții ajunși ‘peste-noapte’ în Italia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 42 =

Close