America

Uraganul Ian se intensifică, iar milioane de oameni sunt îndemnați să evacueze coasta golfului

Asculta informatia

Uraganul Ian s-a intensificat miercuri, devenind o furtună extrem de periculoasă de categoria 4, în timp ce se apropia de coasta Golfului Florida. Locuitorii au golit rafturile magazinelor, au închis ferestrele și au fugit spre adăposturile de evacuare.

Într-o actualizare, Centrul Național al Uraganelor din SUA a stabilit că Ian se află la aproximativ 130 km sud-vest de Punta Gorda, Florida, cu vânturi maxime susținute de 250 km pe oră.

Uraganul Ian a fost clasat la categoria 4 de furtuni “extrem de periculoase”

“Furtuna este aici“, a declarat directorul Diviziei de gestionare a situațiilor de urgență din Florida, Kevin Guthrie, care a avertizat cu privire la întreruperi generalizate de energie electrică și la posibilitatea apariției de tornade.

“Rămâneți în casă. Nu vă apropiați de ferestre”, a declarat el într-o conferință de presă la primele ore ale dimineții, conform Reuters.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a avertizat că oamenii din comitatele Collier, Lee, Charlotte și Sarasota nu mai pot fi evacuați în siguranță și a îndemnat populația să părăsească drumurile și să rămână în casă.

“Este timpul să ne adăpostim și să ne pregătim pentru această furtună. Aceasta este o furtună puternică care trebuie tratată ca și cum o tornadă s-ar apropia de casa dumneavoastră”, a spus el. “Aceasta va fi o zi sau două zile urâte, urâte. Va fi o perioadă dificilă”.

Se anunță vânturi de peste 195 km pe oră

Uraganul Ian a lovit Cuba marți și a lăsat întreaga națiune insulară din Caraibe fără energie electrică, și era de așteptat să se prăbușească pe uscat în Florida miercuri seara la sud de Tampa Bay, undeva între Sarasota și Naples.

Citește și:  Un bărbat a împuşcat două femei, în parcarea unei biserici din Iowa, apoi s-a sinucis

Prima avertizare de uragan de miercuri estimase vânturile maxime susținute ale lui Ian la aproape 195 km pe oră, încadrându-l la categoria 3, dar a precizat că se așteaptă ca furtuna să se întărească.

Centrul Național pentru Uragane, cu sediul la Miami, a avertizat că Ian va dezlănțui, de asemenea, valuri puternice, inundații de coastă care pun în pericol viața și mai mult de 30 de centimetri de ploaie în unele zone.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 48

Close