Romania

UPDATE. Ciocniri între jandarmi și protestatari. Momente tensionate în toată țara.

Scene de o duritate extremă. Protestele din Universității au început cu o bătaie. Șase-șapte jandarmi au tăbărât pe un protestatar cu tricolor la gât si l-au extras din mijlocul celorlalți participanți. Motivul invocat ar fi fost acela că omul nu purta mască.

UPDATE 22:05. Ciocniri între protestatari și jandarmi. Unul dintre protestatari este lovit și este luat pe brate de jandarmi.

UPDATE 22:03. Furia protestatarilor ia amploare în Capitală. Mii de oameni sunt în centru Bucureștiului. Se aruncă cu petarde și fumigene.

UPDATE 21.58. Peste 1.000 de oameni protestează  în faţa Prefecturii Galaţi, împotriva noilor restricţii.

O parte dintre participanţii la protest au început să se manifeste violent faţă de jandarmi, care, echipaţi cu scuturi, au format un cordon pentru a-i împiedica să se apropie de Palatul Administrativ şi să blocheze total traficul rutier din zonă.
Unii protestatari au încercat să agreseze forţele de ordine şi au aruncat cu trei petarde spre Prefectură.

Manifestanţii au pancarte pe care scrie „Demisia Iohannis”, „Demisia Arafat”, „Demisia Guvernul Câţu”, „Tecuciul e aici/ Ne-a sărit muştarul!”.

UDPATE 21:48 La Secția 10 de Poliție din Capitală au chemat ambulanța. Protestatarul care a fost ridicat de jandarmi susține că a fost rănit în timpul imobilizări, anunță Antena 3.


UPDATE: Șoc în fața Guvernului.

Protestatarii, câteva mii, au profitat de neatenția de câteva secunde a cordonului de jandarmi, forțând intrarea în curtea Guvernului. Forțele de ordine s-au regrupat și cu câteva îmbrânceli și-au recuperat pozițiile.

Paradoxal, acum, oameni au plecat în marș spre Bulevardul Ștefan cel Mare.

UPDATE: Nucleul dur al galeriei echipei Dinamo București iese în stradă.

Citește și:  Trump ameninţă să trimită Garda Naţională la Portland pentru a pune capăt unor ciocniri

„Ultras Tei”, una dintre facțiunile dure ale galeriei lui Dinamo, și-a anunțat prezența la protestele anti-restricții care vor avea loc astăzi în București, dar și în mai multe orașe ale țării.


UPDATE: Protestatarii din Piața Universității au plecat în marș spre Guvern.

Câteva mii de oameni au ocupat carosabilul îndreptându-se spre clădirea Guvernului. Circulația este îngreunată pe unul dintre marile bulevarde ale Capitalei. Se scandează „Libertate”, „Jos masca” și „Jos Guvernul”. Protestatarii au trecut, la această oră de Piața Romană.

Cetățenii spun că s-au săturat de restricții, de minciunile și bâlbâiala Guvernului. Principalele revendicări: să nu mai fie închiși în casă, terorizați si abuzați de forțele de ordine, redeschiderea sălilor de sport, a restaurantelor, magazinelor și nu în ultimul rând libertate de mișcare în weekend.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close