Ucraina

UPDATE – Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse

Asculta informatia

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a scris într-o postare pe Twitter că forţele ruse încearcă să preia controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl, potrivit CNN. Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse, potrivit declaraţiilor unui oficial ucrainean. „Aceasta este una dintre cele mai grave ameninţări din Europa zilelor noastre”

UPDATE – Centrala nucleară de la Cernobîl a fost capturată de forţele ruse, a declarat, joi, un consilier al biroului prezidenţial ucrainean, Mykhailo Podolyak.
„Este imposibil să spunem că centrala nucleară de la Cernobîl este în siguranţă în urma unui atac pe deplin fără rost al ruşilor”, a spus el.

„Aceasta este una dintre cele mai grave ameninţări din Europa zilelor noastre”, a adăugat Podolyak.
„După o bătălie crâncenă, am pierdut controlul asupra centralei de la Cernobîl”, a conchis oficialul ucrainean.
ŞTIREA INIŢIALĂ – „Forţele de ocupaţie ruse încearcă să preia controlul asupra Cernobîlului [centrala nucleară]. Apărătorii noştri îşi sacrifică viaţa pentru ca tragedia din 1986 să nu se repete. Aceasta este o declaraţie de război împotriva întregii Europe”, a scris Zelensky pe Twitter.

Ministerul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a reiterat avertismentul preşedintelui Ucrainei printr-o postare pe contul personal de Twitter, în care scria că un atac rusesc asupra Ucrainei ar putea „provoca un alt dezastru ecologic”.

„În 1986, omenirea a văzut cel mai mare dezastru tehnologic la Cernobîl. Dacă Rusia continuă războiul, un dezastru precum cel de la Cernobîl se poate repeta în 2022”, a mai precizat Kuleba.

Citește și:  Noi negocieri între Rusia și Ucraina ar putea avea loc săptămâna viitoare
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =

Close