Germania

Creştin-democraţii şi social-democraţii, umăr la umăr la alegerile din Germania, cu câte 25% din voturi

Creştin-democraţii (CDU) şi social-democraţii (SPD) sunt umăr la umăr la alegerile din Germania, obţinând câte 25% din voturi la scrutinul legislativ de duminică, relevă un exit-poll citat de Reuters, potrivit agerpres.

Conform unui exit-poll prezentat de postul de televiziune ZDF, social-democraţii lui Olaf Scholz sunt creditaţi cu 26% din voturi, în timp ce creştin-democraţi conduşi de Armin Laschet ar fi obţinut 24% din sufragii.

Într-un alt exit-poll, prezentat de postul de televiziune ARD, cele două formaţiuni sunt la egalitate, cu câte 25% din voturi.

Conform aceluiaşi exit-poll, verzii au obţinut 15%, iar liberal-democraţii (FDP) şi extrema-dreaptă (AFD), câte 11%. Stânga radicală (Die Linke) este cotată cu 5% din voturi.

Exit-poll-urile au fost primite cu o explozie de bucurie la sediul SPD din Berlin. „Este clar că SPD” a câştigat, a spus secretarul general al partidului, Lars Klingbeil, revendicând formarea viitorului guvern.

Cifrele trebuie privite însă cu prudenţă din cauza numărului foarte mare de voturi prin corespondenţă, care nu sunt luate în considerare în aceste sondaje realizate la ieşirea de la urne.

Este cel mai slab rezultat pentru CDU/CSU de după război. „Este dureros”, a declarat secretarul general al CDU, Paul Ziemiak, pentru ARD, după publicarea exit-poll-urilor.

Citește și:  PNRR-ul României, criticat de presa germană.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close