Religie

UNIVERSITATEA CATOLICĂ SĂRBĂTOREȘTE PICTURA CU GEORGE FLOYD CA ISUS HRISTOS ȘI A PUBLICAT UN RAPORT DESPRE RASISM

  • O pictură care îl înfățișează pe George Floyd ca Iisus Hristos este atârnat în două locații de la Universitatea Catolică din Statele Unite, a aflat The Daily Signal.
  • Pictorul a indicat în mod repetat că pictura sa îl înfățișează atât pe Floyd, cât și pe Iisus.
  • Este doar un alt simptom al liberalizării și secularizării campusului nostru”, a spus un student de la Universitatea Catolică pentru The Daily Signal.

Picturi care îl înfățișează pe George Floyd ca Iisus Hristos sunt atârnate atât în ​​biroul secretarului din campusul Universității Catolice din SUA, cât și în facultatea de drept, după cum a aflat The Daily Signal.

Universitatea Catolică a părut să ignore responsabilitatea pentru pictură luni, spunând la The Daily Signal că pictura artistei Kelly Latimore „Mama” o înfățișează pe „Fecioara Maria susținând trupul lui Hristos mort” – deși artistul a indicat în repetate rânduri că pictura sa îi înfățișează atât pe Floyd cât şi pe Iisus.

„Puteți să-l identificați pe Iisus după semnele de aureolă”, a spus Karna Lozoya, director executiv al comunicațiilor universitare. Lozoya nu a mai abordat tema cu The Daily Signal.

„Icoana nu are loc la Universitatea Catolică din America; este blasfemie și o ofensă la adresa credinței catolice, dar nu este deloc surprinzător că a fost pusă acolo”, a declarat un student de la Universitatea Catolică pentru The Daily Signal într-un e-mail. „Este doar un alt simptom al liberalizării și secularizării campusului nostru.”

Sunt mulți studenți, profesori și personal care sunt îngrijorați de acest lucru, dar nu putem face nimic”, a adăugat studentul, care a cerut să rămână anonim de teama represaliilor din partea administrației universității. „Și dacă tragem un semnal de alarmă, vom fi etichetați de rasiști”.

După publicarea acestui raport, Young Americans for Freedom de la Universitatea Catolică a lansat o petiție pentru a elimina pictura din cele două locații.

„Nici o cauză politică sau socială nu justifică vreodată reprezentarea altuia în locul lui Isus Hristos”, adaugă petiția.

Pictura „Mama” de Kelly Latimore este expusă în afara capelei de la Facultatea de Drept Columbus din Universitatea Catolică din America.

Această placă explică „Mama” lui Latimore, expusă la Columbus School of Law.

Universitatea Catolică din America a lansat, de asemenea, vineri un raport care examinează cultura și practicile universității „asupra chestiunilor de diversitate și incluziune”.

Universitatea, care se mândrește cu statutul său de universitate pontificală a Bisericii Catolice din Statele Unite și singura instituție de învățământ superior fondată de episcopi catolici din SUA, a organizat o ceremonie în martie care sărbătorește inaugurarea picturii „Mama” de Latimore.

„În urma morții violente a lui George Floyd din 25 mai 2020, Latimore a creat această icoană în iunie a acelui an”, spune o descriere postată împreună cu tabloul, conform fotografiilor obținute de The Daily Signal.

„Imaginea este evocatoare pentru Pietà, Mama durerilor”, continuă descrierea. „Fie ca Maria, oglinda justiției, să audă strigătul tuturor celor care au cunoscut durerea pierderii unei persoane dragi din cauza violenței și a nedreptății. Amin.

O mamă cu fiul ei de culoare”

„Mama” atârnă chiar în fața Capelei Maria, Oglinda Justiției din Facultatea de Drept a Columbus de la Universitatea Catolică și imită renumita „Pieta”, statuia sculptată de sculptorul italian Michelangelo Buonarroti în 1499, care o înfățișează pe Maria ținându-l în brațe pe Isus Hristos după răstignirea lui.

Latimore, care trăiește și lucrează în St. Louis, Missouri, a declarat într-un interviu în Aprilie că pictura sa a fost comandată de partenerul său „ca o formă de a-l plânge pe George Floyd”.

Un purtător de cuvânt al lui Latimore a declarat luni pentru The Daily Signal că artistul se afla în studioul său și nu este disponibil pentru comentarii.

Citește și:  Libertatea religioasă ‘ameninţată în una din trei ţări’ la nivel mondial

„‘Mama’ se face ca o pietá”, a spus purtătorul de cuvânt, care s-a abținut să afirme în mod expres că pictura îl înfățișează pe Floyd. „O mamă cu fiul ei de culoare care a fost ucis pe nedrept de stat.”

Floyd, un bărbat negru arestat pentru că a încercat să folosească o bancnotă falsă pentru a cumpăra țigări, a murit pe 25 mai 2020, după ce un polițist alb din Minneapolis a îngenuncheat pe gâtul lui timp de 9 minute și 29 de secunde. Un videoclip viral cu moartea lui Floyd, în care Floyd zăcea încătușat și lipit de trotuar pe burtă, a stârnit proteste și revolte în acea vară în toată țara.

„În prima mea schiță, Maria se uita la salvator, dar am schimbat, își mută privirea către privitor”, a spus Latimore în interviu, adăugând că schimbarea focalizării „nu se centra asupra morții, ceea ce a fost oribil, ci la privitor, și ne îndrumă către gândire, rugăciune și acțiune în comun.”

În interviul cu Robert Lowes (foto) pentru The Christian CenturyLatimore a continuat să spună:

„Au fost atât de multe voci care au intrat în acea icoană. În comunitatea de culoare, există un dialog despre dacă a arăta continuu cadavre negre este sănătos. Mi-am făcut griji pentru asta. Dar câțiva prieteni de-ai mei negri mi-au spus că este nevesar acest lucru – Dumnezeu fiind prezent în corpul negru mort – ca o modalitate de a răspunde, astfel încât acest lucru să nu se întâmple în continuare.

Cred că „Mama” rezumă partea mea preferată a iconografiei, aspectul comunitar. Face ca artistul să fie o parte a comunității, o parte a întregului.

Răspunsul meu a fost da”

Latimore a spus că a primit amenințări cu moartea și „denunțuri spirituale” cu privire la pictură aproximativ o dată sau de două ori pe săptămână. Multe dintre aceste amenințări provin de la indivizi ortodocși din Rusia sau Ucraina, a spus artistul.

„Întrebarea obișnuită pe care o punea lumea era: „Este George Floyd sau Iisus?’ Faptul că ei pun acea întrebare face parte din problemă”, a spus el publicației. „Răspunsul meu a fost da.”

Latimore a numit acest lucru un „non-răspuns” și a spus că „îi frustra al naibii pe mulți oameni”.

Din nou, ei încearcă să-l protejeze pe Dumnezeu și putem fi destul de siguri că atunci când încercăm să-l protejăm pe Dumnezeu, creăm un idol”

O altă vedere a „Mama” lui Kelly Latimore, așa cum este afișată în Columbus School of Law din The Catholic University of America.

Videoclipul viral al morții lui Floyd, în care Floyd a spus în mod repetat că nu poate respira, a declanșat proteste masive la nivel național împotriva brutalității poliției, care s-au transformat în revolte cu jaf, incendiere și alte distrugeri de proprietăți. Multe dintre proteste au fost planificate de organizația Black Lives Matter, printre alte grupuri.

Un juriu l-a condamnat pe fostul ofițer de poliție din Minneapolis, Derek Chauvin, în aprilie 2021, pentru ucidere neintenționată de gradul doi, crimă de gradul trei și ucidere din culpă de gradul doi în moartea lui Floyd. Chauvin a fost condamnat la 22,5 ani de închisoare; el și ceilalți trei ofițeri prezenți au fost concediați.

„Cred că este de la sine înțeles că George Floyd nu a meritat să moară și apreciez sincer eforturile milioanelor de americani catolici, care s-au implicat în apărarea de bună-credință pentru a promova politici care vor preveni utilizarea excesivă a forței de către forțele de ordine.”, a declarat pentru The Daily SignalBlayne Clegg, licențiat în politică și ex- președinte republican al Universității Catolice. Dar, a subliniat Clegg, „George Floyd nu este Iisus Hristos. Nu este un sfânt, nici un martir și să-l compari cu fiul fără păcat al lui Dumnezeu Atotputernic înseamnă să faci un deserviciu blestemat marii majorități a catolicilor și teologiei catolice”, a spus Clegg într-un mesaj direct la The Daily Signal pe Twitter. „Este condamnabil oriunde, dar mai ales la *THE* Catholic University of America, unde această pictură a fost cumpărată, dezvelită și pusă pe perete fără participarea liderilor studenților.”

Jared Jagiello, un student senator care reprezintă Școala de Arhitectură și Planificare a universității, a declarat pentru The Daily Signal că „nimeni nu ar trebui să fie portretizat ca Iisus, în afară de Iisus însuși”.

„Mă dezamăgește foarte mult faptul că cineva este descris ca Iisus Hristos în Pietà, [și] a fi chiar la ușile unei capele înrăutățește lucrurile”, a spus Jagiello într-un e-mail.

Citește și:  Creştinii din Malaezia AU VOIE să folosească cuvântul ‘Allah’

Jagiello, care a cerut înlăturarea imediată a tabloului „Mama”, a spus că decizia universității de a include reprezentarea „blasfemă” a lui Isus Hristos este „iresponsabilă”.

„Înlocuiește-o cu o fotografie a lui Floyd, nu-mi pasă, dar a pune ceva clar blasfem învinge misiunea universității”, a spus el în e-mail.

Dezvelirea „Mama”

https://www.law.edu/_media/2021/2021-0223-01-mama-600x350.jpg

Universitatea Catolică a dezvelit pictura la încheierea programului Black History Month al facultății de drept Columbus, potrivit unei postări pe site-ul universității.

Un videoclip al ceremoniei, odată postat pe site-ul universității, a devenit privat după ce The Daily Signal a cerut comentarii din partea universității. Universitatea Catolică nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii cu privire la acest punct.

Stephen C. Payne | Washington, D.C. | Columbus School of Law - The Catholic University of America - Washington, DC | CUA

În timpul ceremoniei, se spunea în postare, decanul facultății de drept Stephen Payne a recitat poezia „Solidaritate” de Maya Angelou și le-a reamintit celor adunați că „diversitatea este un dar divin pe care ar trebui să-l prețuim”. Asistentul decanului Shani Butts a citit „Visez o lume” de poetul Langston Hughes.

Pope Francis Visit to Catholic University in Washington, DC, 2015 – TV Show Highlights Catholic University's Strong Ties to the Papacy

Părinte Atotputernic, acum vă cerem să sfințiți și să binecuvântați această icoană pe care o vom folosi în adorarea Sfintei Mame”, s-a rugat părintele Jude DeAngelo, capelan universitar și director al Ministerului Campusului, în timp ce binecuvânta pictura lui Latimore cu apă sfințită. „Fie ca toți cei care privesc această imagine sfântă să cunoască protecția și grija ei maternă, trasând în inimile lor modelul sfințeniei.”

Studentul universitar care a cerut să nu fie identificat a declarat pentru The Daily Signal că două picturi ale lui Latimore sunt expuse la universitate. O altă pictură este afișată în birourile Campus Ministry din Caldwell Hall, a spus el într-un e-mail. Studentul a numit pictura „blasfemie împotriva Mariei pentru că a portretizat-o ținând o reprezentare a lui George Floyd”.

De ce este ăsta acolo?” a întrebat studentul. „Păi, pur și simplu, cei din administrația școlii sunt liberali woke/treziți.”

Studentul a adăugat în e-mail: „Capelanul și restul Ministerului Campusului par să creadă că versiunea lor liberală a dreptății sociale este cea mai înaltă virtute, chiar mai importantă decât expresiile autentice ale credinței catolice. Acesta este același Campus Ministry care are un steag de mândrie în birourile lor și se aliează cu fiecare cauză liberală care apare, în timp ce agresează studenții catolici conservatori. Acesta este același capelan care a mărșăluit cu BLM [Black Lives Matter] și i-a interzis lui Abby Johnson să vorbească pentru Cardinals for Life (clubul pro-vida din campus).

DeAngelo, capelanul, nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii de la The Daily Signal.

Un fost președinte al Cardinals for Life l-a acuzat pe DeAngelo că a făcut presiuni împotriva „conștiinței” sale pentru a anula un discurs la începutul acestui an al lui Abby Johnson, un activist pro-viață care obișnuia să administreze o clinică Planned Parenthood.

Citește și:  Creștin încarcerat pentru o postare pe Facebook

Studenta a renunțat după ce grupul pro-life a anulat discursul lui Johnson din februarie din cauza comentariilor făcute de Johnson despre profilarea poliției și fiul ei adoptiv, care este birasial.

Abby Johnson: "El aborto tiene un olor específico"
Abby Johnson

Vă scriu astăzi pentru a vă informa că renunț la funcția mea de președinte al Cardinals for Life la Universitatea Catolică din America, cu efect imediat, din cauza felului în care am fost presionat, împotriva conștiinței mele, de către capelanul universitar în calitatea sa de consilier al Cardinals for Life, pentru a lua decizia de a amâna pe termen nelimitat un eveniment cu Abby Johnson”, a scris Anna Stephens, absolventă a Universității Catolice, într-o scrisoare din Februarie către președintele Universității Catolice, John Garvey.

Abby Johnson va continua să vorbească la Universitatea Catolică, la invitația secției colegiului republicani a școlii.

Raport universitar despre rasism, diversitate și incluziune

La Crosse Nun Thea Bowman Considered For Sainthood In Catholic Church | Wisconsin Public Radio

Vineri, Universitatea Catolică a publicat Sister Thea Bowman Committee Report, o examinare de un an a culturii și practicilor universității „în chestiuni de diversitate și incluziune”

Raportul compilează recomandări pentru „abordarea problemelor structurale care pot limita sau crea bariere în calea incluziunii și egalității” și include cel puțin șase mențiuni specifice despre „echitate”, un cuvânt care se găsește din ce în ce mai mult în locul cuvântului egalitate în conceptele sau materialele critice ale teoriei rasiale.

Recomandările raportului includ angajarea unui director de diversitate; angajarea unei conduceri mai diverse pentru Consiliul Administrativ și Patronatul Universității; crearea unui Centru pentru Justiție Rasială și Demnitate Umană; și concentrându-se pe recrutarea și reținerea „studenților, profesorilor și personal diverși”.

Recomandările din raport includ, de asemenea, diversificarea componenței etnice/rasiale a consiliului de administrație și a studenților; promovarea „recrutarii de cadre didactice din comunitățile subreprezentate, inclusiv poziții concentrate pe studii etnice și multiculturale și poziții care se bazează pe leadership intelectual pe subiecte de rasă” și pentru „stabilirea unei declarații universitare care să acopere diversitatea, echitatea și incluziunea, și să includă definiții pentru că acest lucru este important pentru performanța misiunii.”

Clegg, fostul președinte al College Republicans, a declarat pentru The Daily Signal că raportul reprezintă „injectarea oficială a teoriei critice a rasei” în personalul, facultatea și administrația Universității Catolice.

Acceptarea periculoasei doctrinea echității și egalității rezultatelor ar trebui să preocupe toți catolicii, dar mai ales pe cei care împărtășesc preocupările Papei Ioan Paul al II-lea cu privire la marxism și incompatibilitatea acestuia cu credința catolică”, a spus Clegg.

„Dacă universitatea ar fi serios preocupată de accesibilitate”, a adăugat el, „ar folosi o parte din fondul său de dotare de aproape 300 de milioane de dolari pentru a reduce taxele de școlarizare pentru toți studenții”.

Lozoya, vicepreședintele de comunicații al Universității Catolice, a declarat pentru The Daily Signal că declarația despre rasă a universității, în loc de raport, este poziția universității cu privire la „cum să abordăm păcatul rasismului în campusul nostru și în cultura noastră”.

Angajamentul Universității Catolice de a aborda păcatul rasismului, care este în același timp personal și social, își are rădăcinile în credința catolică, credința pe care sora Thea și-a mizat viața”, începe declarația. „Prin angajare atentă cu această credință universitatea aspiră să construiască o cultură creștină în campus și în întreaga lume. Evanghelia lui Iisus Hristos oferă cadrul pentru activitatea comitetului.”

Restul declarației Universității Catolice despre rasă poate fi găsită aici.

Acest raport a fost actualizat pe 23 noiembrie pentru a include petiția de a elimina pictura din două locații din campus.

Operele lui Kelly aici

SURSA: https://invictuswebmedia.com/2021/11/26/universitatea-catolica-sarbatoreste-pictura-cu-george-floyd-ca-isus-hristos-si-a-publicat-un-raport-despre-rasism/

Articole similare

Leave a Reply

Close