Ungaria

Ungurii pun piciorul în prag: Doar ucrainenii cu pașaport biometric mai pot intra în Ungaria

Asculta informatia

Vameșii unguri au informat Inspectoratele Teritoriale ale Poliției de Frontieră Oradea și Sighetu-Marmației că, începând cu data de 02.03.2022, ora 15.45 (ora RO), la frontiera româno – ungară, intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă numai cetățenilor statelor terțe (inclusiv cetățenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen.

Asta, în condițiile în care granița de veste este pur și simplu luată cu asalt, zecile de mii de ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns în România doar pentru tranzit. Scopul final fiind de fapt Europa.

Astfel, se anulează o dispoziție anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetățenilor statelor terțe care vin din Ucraina, în contextul situației din aceasta țară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

În primele zile de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, în Ungaria au putut intra, la fel ca în România, atât cetățenii care au pașaport, dar și cei cu buletin sau chiar fără acte. Însă miercuri a revenit asupra acestei decizii. România primește toate persoanele care fug de războiul din Ucraina, iar cei care nu au pașaport pot solicita azil. Mare parte dintre cei care ajung în România pleacă însă în alte țări, unde au rude, prieteni, cunoștințe.

De altfe, miercuri seara sunt cozi imense de mașini la punctele de trecere a frontierei din vestul țării, pe sensul de ieșire. La Nădlac II timpul de așteptare este de 2 ore și jumătate, iar la Petea, Borș, Valea lui Mihai, de 1 oră și jumătate.

Citește și:  Familiile numeroase din Ungaria salută decizia Guvernului privind plafonarea preţurilor la alimentele de bază
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4

Close