Italia

Ungaria și Polonia au fost numite „țări europene de mâna a doua“ de către un politician de stânga din Italia.

Asculta informatia

Giorgia Meloni, președintele Fratelli d’Italia (FdI), a cerut scuze, după ce secretarul general al Partidului Democrat (PD), Enrico Letta, la televiziunea italiană, marți seară, a numit Polonia și Ungaria state europene de mâna a doua.

Meloni a numit declarațiile lui Enrico Letta „foarte serioase”. Secretarul general al PD a declarat, duminică, la forumul economic de la Cernobbio, în nordul Italiei, că, alături de stânga, Italia va rămâne în clasa întâi în Europa alături de Franța și Germania, în timp ce posibila victorie electorală a dreptei va conduce țara în Seria B (numele diviziei a doua a fotbalului italian), alături țări ca Polonia și Ungaria.

Enrico Letta a repetat aceleași remarci marți la evenimentul de campanie al PD de la Roma.

„Nu putem permite țării noastre să urmeze calea Ungariei și Poloniei, nu o vom permite”, a declarat Letta. El a adăugat că are mare respect și prietenie pentru poporul maghiar și polonez, dar „noi spunem nu lui Matteo Salvini, care are ca exemplu politica de familie a guvernului Orbán”.

Giorgia Meloni credea că Letta a dovedit că își imaginează Europa ca pe un club privilegiat.

„În cazul atacului asupra Poloniei, Enrico Letta nu ține cont de faptul că este o țară care și-a manifestat o poziție serioasă față de Rusia, iar declarațiile sale arată că nu este deloc interesat de Polonia”, a spus Giorgia Meloni. Ea a adăugat că Enrico Letta ar trebui să-și ceară scuze.

FdI al lui Meloni este pe primul loc în sondajele actuale, cu aproape 25%, ea spunând că, dacă alegătorii susțin FdI în măsura în care arată prognozele, „voi conduce țara”.

Liderul partidului de dreapta a atins și o serie de subiecte de campanie. Ea a vorbit despre dificultățile create de criza energetică și inflație pentru familii și afaceri.

Citește și:  Polonia cumpără sute de vehicule militare la mâna a doua din SUA

„Facturile de utilități sunt primul punct pe masa guvernului”, a spus Meloni.

Giorgia Meloni a explicat că guvernul ei va implementa măsuri bugetare imediate pentru a oferi asistență până în primăvară. Ea a abordat, de asemenea, problema migrației, spunând că a suferit o serie de atacuri după ce a cerut o blocare a transporturilor maritime între coastele Africii de Nord și Italia, conform Remix News.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 29

Close