Ungaria

Ungaria redeschide școlile după o testare masivă de sărbători

Ungaria se pregătește să deschidă școlile și grădinițele după vacanța de sărbători, după o campanie de testare rapidă în masă care a durat două zile. Au fost testați angajații din școli și grădinițe, campania având drept obiectiv deschiderea în siguranță a unităților de învățământ.

Campania de testare a profesorilor și personalului școlar, desfășurată sâmbătă și duminică, a fost anunțată în ajunul Crăciunului, după ce autoritățile au anunțat prima dată testări în masă în noiembrie.

Testările s-au făcut pe bază de voluntariat și au fost gratuite. Pentru a se putea testa, cei interesați s-au putut programa din timp, la unul dintre cele 99 de puncte organizate în Budapesta și în restul țării. La campanie au participat 263 de echipe de testare, formată din absolvenți de medicină și din studenți la medicină.

Potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Ungaria are o rată de 335 de cazuri la 100.000 de locuitori, peste cea a României (319 la 100.000 de locuitori), rata deceselor asociată Covid-19 fiind dublă față de cea a României.

Citește și:  UNGARIA promite că nu va permite SODOMISTI LGBTQ în şcoli şi nu va renunţa la legea criticată de Bruxelles
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close