Ungaria

Ungaria lui Viktor Orban organizează un referendum privind legea anti LGBT

Premierul maghiar Viktor Orbán a declarat că guvernul pe care-l conduce va organiza un referendum privind o controversată lege anti-LGBT.

Potrivit Euronews, Orban a făcut anunțul într-un videoclip live pe pagina sa oficială de Facebook.

Legea, numită oficial Legea privind protecția copiilor, are scopul declarat de a proteja bunăstarea copiilor și de a combate pedofilia. Însă acest act normativ a fost criticat pe scară largă pentru că este discriminatoriu față de membrii comunității LGBT, iar Uniunea Europeană a lansat acțiuni în justiție împotriva Ungariei pentru această lege.

Legea a fost adoptată inițial în ”Luna Mândriei”, în iunie, de către guvernul maghiar și a scos în afara legii homosexualitatea și problemele transgender atât în ​​programa școlară, cât și în emisiunile TV destinate minorilor.

Proiectul de lege a egalat, de asemenea, homosexualitatea cu pedofilia.

Măsura a fost criticată pe scară largă de UE, deoarece a încălcat articolul 21 din Carta drepturilor fundamentale a organizației, care spune că „stigmatizarea persoanelor LGBT constituie o încălcare clară a dreptului lor fundamental la demnitate, astfel cum este prevăzut în Carta UE și în dreptul internațional”.

Ungaria nu recunoaște căsătorile homosexuale și, în 2020, cuplurilor de același sex li s-a interzis să adopte copii. De asemenea, maghiarilor nu li se permite să își schimbe sexul în mod legal.

Citește și:  Ungaria şi Croaţia îi primesc ca refugiaţi numai pe afganii ce au colaborat cu trupele lor şi resping cotele cerute de Bruxelles
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close