Germania

Germania declară război aplicației WhatsApp: E pregătită să dea Facebook în judecată

Activitățile de colectare a datelor utilizatorilor WhatsApp din Germania, interzise companiei Facebook Inc.

O autoritate de reglementare din această țară a decis că tentativele Facebook de a încerca să forțeze userii să accepte noile reguli de confidențialitate sunt ilegale, potrivit Bloomberg.

Johannes Caspar, directorul autorității de siguranță a datelor din Hamburg, a emis o interdicție de urgență de 3 luni care interzice Facebook să continue colectarea datelor. Acesta a cerut de asemenea unei comisii de autorități de reglementare din Uniunea Europeană să emită o decizie la nivelul celor 27 de state membre.

Caspar a motivat decizia prin faptul că noile reguli de confidențialitate ale WhatsApp care permit colectarea datelor sunt lipsite de transparență, inconsecvență și prea generale.

„Ordinul vizează securizarea drepturilor și libertăților a milioane de utilizatori care au acceptat termenii la nivelul întregii Germanii”, a declarat acesta într-un comunicat remis joi.

Germania declară război aplicației WhatsApp

„Trebuie să prevenim daunele și dezavantajele legate de o asemenea procedură de tip black-box (cutie neagră)”, a subliniat Caspar.

Ordinul va da o lovitură puternică modelului de afaceri al Facebook și al strategiei sale de publicitate.

Măsura vine după una similară luată de biroul antitrust al Germaniei care a atacat practica rețelei sociale de a colecta date despre activitatea din online a utilizatorilor săi și legarea acestora de profilurile lor de Facebook.

Informațiile astfel obținute reprezintă o mină de aur pentru Facebook întrucât permit personalizarea reclamelor în funcție de căutările utilizatorilor.

WhatsApp a catalogat drept „eronate” afirmațiile lui Caspar și a anunțat că ordinul nu va împiedica implementarea noilor politici.

Citește și:  GERMANIA: Peste 1 procent din populaţia a fost vaccinată într-o singură zi

Compania a afirmat într-un comunicat că acțiunea autorității de reglementare este „bazată pe o neînțelegere fundamentală” cu privire la scopul și efectele noilor reguli.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close