Ungaria

Ungaria foloseşte vaccinul chinezesc

Asculta informatia

Ungaria a început miercuri să folosească vaccinul produs de laboratorul chinez Sinopharm împotriva COVID-19, devenind prima ţară din Uniunea Europeană care utilizează acest ser, după ce apelase deja şi la vaccinul rusesc Sputnik V, relatează AFP şi Reuters, si agerpres.

„Este o zi importantă, pentru că începem inocularea cu vaccinurile chineze”, a transmis premierul suveranist Viktor Orban într-un scurt mesaj postat pe Facebook.

„Asta îmi dă speranţă că cei responsabili cu apărarea vor putea fi vaccinaţi de săptămâna viitoare”, a spus el.

Nu este clar deocamdată dacă acest lucru înseamnă că şi Orban şi membrii guvernului său vor fi vaccinaţi săptămâna viitoare.

În acelaşi timp, Orban a mai afirmat că Ungaria nu îşi poate relaxa deocamdată izolarea parţială, din cauza celui de-al treilea val de infectări şi pentru că doar o mică parte din populaţie a fost vaccinată până acum.

„Situaţia nu este uşoară, dar avem veşti bune – au ajuns multe vaccinuri şi numărul persoanelor vaccinate va creşte”, a spus premierul ungar.

„Cu toate acestea, Ungaria este ameninţată de un al treilea val” al pandemiei, a adăugat Orban.

Până miercuri, Ungaria a raportat 410.129 de cazuri de infectări, dintre care 14.552 de decese. Aproximativ 471.000 de persoane au fost vaccinate, ceea ce reprezintă aproape 5% din populaţia Ungariei, conform unui bilanţ al guvernului.

„Nu putem vorbi despre vreo relaxare (a restricţiilor)”, a spus Orban, care pare astfel să renunţe la planul anunţat la începutul lunii, conform căruia până luni urma să fie anunţate decizii privind relaxarea, fiind luată în considerare o redeschidere a activităţilor în jurul Paştelui.

Citește și:  In Ungaria este denunţată ‘fraudarea’ alegerilor din SUA

În urma restricţiilor introduse în noiembrie, circulaţia pe timpul nopţii şi adunările sunt interzise, iar barurile şi cluburile sunt închise.

Ungaria speră ca într-o săptămână să ajungă la un număr de 800.000 de persoane vaccinate cu prima doză, a spus marţi un oficial guvernamental.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 84 = 85

Close