Ungaria

Ungaria califică drept ‘o ruşine’ comentariile Ursulei von der Leyen despre legea care interzice ‘promovarea’ homosexualităţii în rândul minorilor

Ungaria a calificat miercuri drept „o ruşine” comentariile preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre legea care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, în contextul în care Budapesta se confruntă cu un val de critici, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Declaraţia preşedintei Comisiei Europene este o ruşine”, a repetat de trei ori guvernul de la Budapesta într-un comunicat, reluând astfel o afirmaţie a şefei executivului european, care a criticat anterior legea recent adoptată de parlamentul ungar.

Comentariile Ursulei von der Leyen „se bazează pe acuzaţii false”, a transmis guvernul premierului ungar suveranist Viktor Orban.

Legea care interzice „promovarea” homosexualităţii printre minori „protejează drepturile copiilor, garantează drepturile părinţilor şi nu se aplică orientării sexuale a celor de peste 18 ani: prin urmare, nu conţine elemente discriminatorii”, susţine Budapesta.

Guvernul ungar denunţă „o opinie politică părtinitoare, fără ca în prealabil să se fi desfăşurat o anchetă imparţială”.

Preşedinta CE a declarat miercuri că legea votată la 15 iunie este „o ruşine”.

Bruxellesul va trimite o scrisoare Budapestei pentru a-şi exprima „îngrijorările” pe plan juridic înaintea intrării în vigoare a legii, „care discriminează persoanele pe baza orientării lor sexuale”, a afirmat Ursula von der Leyen, cu o zi înaintea unui summit al liderilor din UE la Bruxelles.

Legea prevede că „pornografia şi conţinuturile care reprezintă sexualitatea sau promovează deviaţia identităţii de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor sub 18 ani”.

Citește și:  Ungaria anunță că nu va participa la planul NATO de ajutor al Ucrainei, pe care-l numește „misiune nebunească”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close