Undă de șoc în România. Câți oameni ar fi murit după primele doze de vaccin – Europa News
Romania

Undă de șoc în România. Câți oameni ar fi murit după primele doze de vaccin

Potrivit datelor publicate de Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, 414 (1,8%) de români dintre cei 22.911 infectați cu Covid-19 după ce au făcut prima doză de vaccin au murit până pe 9 mai.

Procentul celor care au murit rămâne aproape același, 1,7%, în cazul celor infectați după ce au făcut a doua doză, adică 74 de decese din 4.363 de persoane. Numai că se pare că o comunicare și raportare pe această temă din partea Guvernului este departe de a fi una onestă.

414 persoane vaccinate cu o singură doză au decedat în urma infectării cu SARS CoV-2

Informația cutremurătoare și care  nu a ajuns la publicul larg este că 414 de persoane vaccinate au decedat din cauza infecției cu SARS CoV-2 în România. Tot în urma infectării cu SARS CoV-2 au decedat și 74 de persoane vaccinate cu ambele doze. Acestea sunt informațiile seci, comunicate de către statul român, prin intermediul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, informații pe care le puteți consulta și domniile voastre pe site-ul instituției respective.

Nu ni se mai spusese niciodată că un vaccin nu ne ferește de contractarea unei boli

Patrick André de Hillerin: „Odată cu apariția vaccinurilor împotriva Covid-19 am aflat pentru prima oară acest lucruri despre vaccin. Știam, căci așa ni se spusese zeci de ani, că vaccinurile ne protejează de boli. Că uneori trebuie să refacem un vaccin, după o anumită perioadă de vreme, pentru a ne reînnoi imunitatea. Dar nu ni se mai spusese niciodată că un vaccin nu ne ferește de contractarea unei boli. Pentru profani, vaccinurile împotriva Covid-19 au adus această noutate informațională. Am înțeles, așadar, că s-ar putea să ne îmbolnăvim chiar dacă ne-am vaccinat, că nu este o tragedie și nici ceva neobișnuit”, a scris jurnalistul în editorialul său din Libertatea.

Citește și:  Cîțu cere Bisericii să se implice în campania de vaccinare

 Nu am auzit nici un medic, nici un singur specialist spunând că există riscul de deces la persoane care s-au vaccinat și apoi au contractat boala.

Jurnalistul continuă şi spune că „Pur și simplu, singurul risc este acele al unei forme ușoare de boală. Ei, bine, comunicarea pe această temă este departe de a fi una onestă. Suntem oameni mari, unii dintre noi chiar maturi, ba și vaccinați. Avem tot dreptul să ni se comunice toate informațiile legate de vaccinul împotriva Covid 19 și de ceea ce pot, totuși, păți cei vaccinați, dar și infectați ulterior cu virusul SARS CoV-2.

Nu putem acuza statul român că ne-ar fi ascuns informația. Nu, de data asta, statul a făcut informația publică, în mod repetat. Doar că această informație nu a ajuns la publicul larg. De ce? Este greu de înțeles. Probabil că presa a fost mai ocupată cu lucruri mult mai importante. Dar să revenim la informație (…).

Cele mai multe persoane vaccinate depistate pozitiv la testele PCR fac parte din categoria persoanelor vaccinate cu o singură doză (22.911 persoane), ceea ce reprezintă 0,6% din totalul persoanelor vaccinate. Există însă, până la 9 mai 2021, și 4.363 de persoane vaccinate cu ambele doze care au fost testate pozitiv la infecția cu SARS CoV-2, ceea ce reprezintă 0,2% din totalul persoanelor vaccinate cu a doua doză. Cifrele sunt neînflorite, necomentate. Conform CNSCBT, „10,8% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021 au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, doar 44,3% au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2” (…).

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close