America

Un test rapid pentru COVID-19, care costă 5 dolari, a primit autorizaţie de urgenţă în SUA

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a acordat autorizaţia de utilizare de urgenţă Laboratoarelor Abbott pentru un test rapid pentru COVID-19, care costă doar 5 dolari şi are dimensiunea unui card de credit, potrivit mediafax.

Testul cu răspuns rapid şi costuri reduse, poate fi administrat în cabinetele medicale sau de către asistentele medicale din şcoli.

Noul test, numit BinaxNOW COVID-19 Ag Card, foloseşte o tehnologie similară cu testele de sarcină la domiciliu şi oferă un rezultat în aproximativ 15 minute.

Aprobarea de urgenţă vine pe măsură ce creşte cererea pentru un acces mai mare la instrumentele de diagnosticare a Covid-19, scrie Wall Street Journal.

Abbott a spus miercuri că în luna septembrie intenţionează să trimită zeci de milioane de teste recent autorizate, iar în luna octombrie producţia va ajunge la 50 de milioane.

Noile teste sunt realizate de către profesioniştii din domeniul medical şi nu sunt vândute direct consumatorilor pentru utilizare la domiciliu.

Unii oficiali de sănătate publică şi directori de laborator spun că testele rapide cu costuri mai mici, care pot fi produse la scară largă, sunt un factor important în crearea unui mediu corespunzător pentru a reveni la muncă şi la şcoală.

Citește și:  GERMANIA: La sosirea pe aeroporturile va fi necesar de duminică efectuarea unui test
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close