Turcia

Un teleevanghelist din Turcia a fost condamnat la 8.658 de ani de închisoare

Asculta informatia

Un tribunal din Turcia a condamnat un teleevanghelist la nu mai puțin de 8.658 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală și abuz de minori.

Adnan Oktar, care a fost descris ca un lider de cult, se înconjurase de femei tinere pe care le numea „pisicuțele” lui, scrie BBC. Oktar, în vârstă de 66 de ani, a avut propriul său post de televiziune, prin intermediul căruia ținea predici religioase.

Este un adversar înverșunat al teoriei evoluției și a scris o carte despre creaționism, teorie care a fost luată în derâdere pe scară largă. Oktar a primit inițial o pedeapsă cu închisoarea de 1.075 de ani, dar o curte de apel a dispus rejudecarea procesului în care au fost implicați 215 inculpați. Alți zece dintre ei au primit, de asemenea, 8.658 de ani de închisoare din partea tribunalului din Istanbul. Mulți dintre ceilalți inculpați au primit pedepse mai scurte.

oktar

Oktar și sute dintre adepții săi au fost arestați în 2018 în locuința acestuia, sub o multitudine de acuzații, printre care conducerea unei organizații criminale, infracțiuni fiscale, abuzuri sexuale și activități teroriste.

În timpul arestului, Oktar le-a spus jurnaliștilor că acuzațiile aduse împotriva lui sunt „minciuni” și reprezintă „un joc al statului profund britanic”, un subiect despre care a tot vorbit. În ianuarie 2021, el a fost condamnat pentru 10 acuzații distincte, printre care conducerea unei organizații criminale, implicarea în spionaj politic și militar, abuz sexual asupra minorilor, viol, șantaj și tortură.

El a fost, de asemenea, acuzat de presupuse legături cu clericul exilat Fethullah Gulen, pe care guvernul turc îl acuză că a pus la cale o lovitură de stat militară eșuată în 2016, în urma căreia 251 de persoane au fost ucise, iar alte peste 2.000 au fost rănite.

Citește și:  Grecia a împiedicat peste o mie de migranţi veniţi din Turcia să debarce pe insulele din Marea Egee

Opiniile lui Oktar i-au adus o anumită notorietate atât în Turcia, cât și în străinătate, fiind arestat de mai multe ori înainte de 2018 și petrecând timp atât în închisoare, cât și într-o unitate psihiatrică de-a lungul anilor. Se pare că mai multe exemplare ale cărții sale, „Atlasul creației”, care a fost ridiculizată pe scară largă, au fost trimise fără a fi solicitate la mai multe universități și biblioteci. În această carte, el susținea că teoria evoluției a lui Darwin se află la baza terorismului global.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Close