Franta

Un student francez A MURIT după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

O anchetă a fost deschisă în Franţa pentru a determina cauzele morţii unui student la medicină la câteva zile după ce a fost vaccinat împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, au anunţat marţi autorităţile sanitare, citate de France Presse, potrivit agerpres.

Justiţia a deschis o anchetă „pentru a afla cauzele morţii” acestui student de 24 de ani la Nantes (vest), potrivit Agenţiei Regionale de Sănătate.

„În acest context, a fost efectuată o autopsie şi sunt în curs expertize suplimentare pentru a determina cauzele decesului care în acest stadiu nu sunt cunoscute”, potrivit aceleiaşi surse.

„În cadrul supravegherii noastre îmbunătăţite a tulburărilor tromboembolice, am fost informaţi despre un caz de deces al unei persoane de 24 de ani la câteva zile după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca”, a anunţat luni seară Agenţia Naţională de Securitate a Medicamentelor (ANSM) într-un comunicat fără alte precizări.

„În acest stadiu, nu există dovezi care să susţină rolul vaccinului. Acest caz de deces face obiectul unei investigaţii clinice aprofundate a Centrelor regionale de farmacovigilenţă (CRPV)”, a precizat agenţia.

Franţa, la fel ca alte ţări europene, a suspendat temporar vaccinarea cu AstraZeneca săptămâna trecută din cauza unor posibile efecte secundare. 

Citește și:  Probe zdrobitoare la adresa principalului suspect în atacul de la Paris!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close