Europa

Un șofer de camion care a contestat o amendă trebuie să achite de 20 de ori valoarea acesteia

Un șofer de camion a fost amendat în Elveția cu 200 de franci elvețieni (aprox. 200 de euro) după un incident cauzat de gheața căzută de pe remorcă pe un autoturism care circula în spatele camionului său. Șoferul de camion a contestat în mod justificat amenda, care a fost emisă doar în baza declarațiilor șoferului autoturismului.

Incidentul s-a petrecut în luna februarie 2021, când șoferul de camion în vârstă de 26 de ani circula pe A1, în apropiere de Baden. Conform relatărilor portalului elvețian Aargauer Zeitung mai multe straturi de gheață de pe prelata remorcii sale au căzut pe un autoturism Mercedes care circula în spatele camionului.

Din fericire, calotele de gheață au lovit doar aripa dreapta a mașinii și nu au produs avarii vehiculului, nici vătămări șoferului.

Văzând că șoferul de camion nu oprește, șoferul autoturismului a notat numărul de înmatriculare al camionului si a trimis apoi scrisori și e-mail-uri companiei de transport în încercarea de a obține compensații financiare. Conform relatărilor acestuia, toate mesajele au fost ignorate de compania de transport. Prin urmare, șoferul a raportat incidentul poliției.

Dosarul a ajuns în instanță, unde un judecător al Curții Districtuale din Baden a decis aplicarea unei amenzi pentru șoferul de camion în valoare de 200 de franci pentru conducere periculoasă. În Elveția, ca și în alte state, șoferii de camion sunt obligați să curețe zăpada și gheața de pe camioane si remorci pentru a nu periclita siguranța rutieră.

Nemulțumit de hotărâre, șoferul de camion a făcut recurs, susținând că rapoartele poliției nu ar trebui luate în considerare, deoarece acestea au fost redactate exclusiv pe baza declarațiilor părții vătămate, neluând în calcul și declarațiile sale. În plus acesta a susținut că si-a curățat camionul de gheață și zăpadă în dimineața zilei respective dar că, din cauza condițiilor meteo, aceasta s-a format la loc.

Citește și:  Papa Francisc condamnă arderea unui Coran la Stockholm

Judecătorul a decis, însă, respingerea recursului, șoferul fiind astfel obligat ca pe lângă cei 200 de franci, să plătească și cheltuielile de judecată în valoare totală de 4705 franci elvețieni (aproximativ 4700 euro), mai relatează sursa citată.

 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close