Sanatate

Un sfert din decesele Covid NU SUNT CAUZATE de virus

Aproape un sfert din decesele Covid înregistrate sunt persoane care nu mor din cauza bolii, arată noile cifre oficiale, întrucât Guvernul a fost îndemnat să meargă mai repede cu foaia de parcurs în lumina datelor din ce în ce mai pozitive.

Cele mai recente cifre ale Oficiului Național pentru Statistică (ONS) arată că 23% din decesele înregistrate de coronavirus sunt acum persoane care au murit ‘mai degrabă’ cu virusul decât ‘din cauza’ unei infecții.

Aceasta înseamnă că, în timp ce persoana care a murit va fi testată pozitiv la Covid, aceasta nu a fost cauza principală a decesului înregistrată pe certificatul de deces.

Alte date arată, de asemenea, o imagine tot mai pozitivă a stării pandemiei în Marea Britanie.

Cifrele zilnice ale deceselor după „data morţii” arată că Marea Britanie nu a avut mai mult de 28 de decese pe zi de la începutul lunii aprilie, chiar dacă decesele anunțate de guvern au fost de până la 60.

Acest lucru se datorează faptului că guvernul britanic oferă o actualizare zilnică a deceselor pe baza numărului raportat în acea zi, care poate include decese din zile sau săptămâni anterioare și, prin urmare, poate să nu reflecte adevăratul declin al numărului morţilor. Marți, guvernul a anunțat că au mai existat 23 de decese.

De asemenea, Universitatea Oxford a calculat că numărul persoanelor aflate în spital cu o infecție activă Covid este probabil să fie de aproximativ jumătate din cifra publicată zilnic. Cifra oficială de marți a arătat că erau 2.537 pacienți Covid în spital, cu 230 de noi internări.

Cu toate acestea, în ciuda statisticilor pozitive, Boris Johnson a emis un avertisment cu privire la ridicarea lockdown-ului, deoarece a spus că restricțiile, nu lansarea vaccinului, au menținut în mod predominant numărul Covid scăzut.

Citește și:  Un bebeluș a murit a doua zi după naștere din cauza sângerărilor abundente provocate de vaccinul Moderna administrat mamei sale

„Este foarte, foarte important pentru toată lumea să înțeleagă că reducerea acestor numere – în spitalizări, în decese și în infecții – nu a fost realizată prin programul de vaccinare”, a spus el.

„Oamenii cred că nu apreciază faptul că lockdown-ul a fost covârșitor de important în realizarea acestei îmbunătățiri a pandemiei și a cifrelor pe care le vedem azi. Deci da, desigur, programul de vaccinare a ajutat, dar cea mai mare parte a efortului de reducere a bolii a fost făcută prin lockdown. ”

Prim-ministrul a avertizat că numărul cazurilor va crește în următoarele săptămâni, pe măsură ce oamenii se vor aduna în grădinile pub-urilor și vor vizita din nou magazinele, Cabinetul din Downinng Street urmărind cu atenție modificările datelor. Premeirul a adăugat însă că „în acest moment nu văd niciun motiv pentru care să schimbăm foaia de parcurs, să ne abatem de la țintele pe care ni le-am propus”.

Deputații conservatori au remarcat în mod privat că comentariile BoJo despre vaccin au atins o notă mai prudentă decât cele folosite de Matt Hancock, secretarul pentru sănătate, într-o scrisoare emisă marți colegilor parlamentari.

În acea scrisoare, pe care a văzut-o The Telegraph, Hancock a spus că „datorită succesului lansării vaccinării”, alături de cazurile de infecție în cădere și spitalizări, „suntem în măsură să ridicăm cu atenție restricțiile” în UK.

Nicola Sturgeon, prim-ministrul scoțian, a avansat ideea de redeschidere a magazinelor neesențiale. Accelerarea programului ei de redeschidere vine după ce Mark Drakeford, premierul din Ţara Galilor, a propus prelungire închiderii spaţiilor interioare cu încă o săptămână.

Parlamentarii l-au îndemnat pe Johnson să se orienteze și după datele pozitive. Steve Baker, vicepreședintele Grupului de cercetare Covid al deputaților conservatori, sceptic faţă de lockdown, a declarat pentru The Telegraph: „Știu că premierul este îngrijorat de datele despre cazuri din alte țări. Dar ni s-a promis că vaccinul va rupe legătura dintre cazuri, spitalizări și decese.

Citește și:  Rapoarte tulburătoare despre tineri care mor subit, inclusiv sportivi

„Ni s-a spus în repetate rânduri că a funcționat. Deci, bineînțeles că ne uităm la prim-ministru să urmeze datele, astfel încât să putem pune capăt celorlalte prejudicii care vin cu restricții și lockdown-uri. Cu cât vorbim mai repede despre criza din îngrijirea pacienţilor cu cancer, cu atât mai repede o vom rezolva „.

Decesele Covid reprezintă acum doar 4,9% din decesele înregistrate în Anglia și Țara Galilor, comparativ cu 45% la mijlocul lunii ianuarie, potrivit ONS.

Prof. Carl Heneghan, directorul Centrului pentru Medicină Bazată pe Dovezi de la Universitatea Oxford, a declarat: „Toate datele sunt extrem de liniștitoare. În următoarele câteva săptămâni putem vorbi despre redeschiderea domeniului ospitalității, dar acest lucru este compensat de precauție în jurul evenimentelor mari.

„Problema este că, în timp ce ne derulăm viața de zi cu zi, va exista o ușoară creștere a cazurilor, dar cheia este să nu intrăm în panică. Cred că această precauție excesivă poate fi depășită folosind o abordare bazată pe date.”

Experții au mai spus că este clar că vaccinarea are un impact „major”, rata mortalității pentru cei de peste 60 de ani fiind aproape de cea a celor sub 60 de ani, în ciuda faptului că a fost de 43 de ori mai mare la vârful din ianuarie.

Kevin McConway, profesor emerit de statistici aplicate la Open University, a declarat: „Nu există nimic în datele de înregistrare a decesului care să demonstreze cu certitudine că diferențele de tendințe dintre persoanele în vârstă și cele mai tinere sunt cauzate de vaccinare, dar vaccinarea trebuie să joace cu siguranță rol foarte important.

Citește și:  Medic din SUA mort după vaccinare

„Nu sunt mulțumit și trebuie să fim atenți acum asupra restricțiilor, la ceea ce putem face să fie eliminate. Dar știrile de până acum sunt bune.”

Peste 32 de milioane de oameni au fost până acum vaccinaţi în Marea Britanie, Guvernul anunțând luni că ținta de a oferi un ser tuturor celor peste 50 de ani, angajaţilor de îngrijire la domiciliu, celor care sunt clasificați ca vulnerabili și celor care lucrează în sănătate sau asistența socială fusese atinsă.

Cu toate acestea, o nouă analiză bazată pe faptul că NHS Anglia a spus că 19 din 20 dintre cei mai expuși riscului au fost deja vaccinaţi sugerează că 1,3 milioane de persoane vulnerabile nu au acceptat încă oferta unui vaccin.

Se crede că mesajul precaut al lui BoJo este subliniat în mod deliberat acum, astfel încât oamenii să nu fie prea alarmați dacă numărul cazurilor Covid începe să crească din nou pe tot parcursul lunii aprilie.

El a spus de când a anunțat prima dată planul pentru redeschidere în februarie că infecţiile Covid vor crește pe măsură ce restricțiile se vor diminua. Downing Street crede că s-a găsit un echilibru corect între limitarea răspândirii virusului și ajutarea companiilor.

O sursă guvernamentală de rang înalt, bine informată, a minimizat orice accelerare a foii de parcurs pentru redeschiderea Angliei, subliniind că obiectivele actuale de „primă dată” au rămas în picioare.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close