Orientul mijlociu

Un sat creștin a fost bombardat de forța aeriană turcă în nordul Siriei

Forța aeriană turcă a bombardat un sat creștin asirian din Siria de nord în 30 august, ca parte a unei campanii militare împotriva militanților kurzi. Multe cămine au fost distruse sau avariate în Tel Tawil, aproape de orașul Tel Tamer din guvernoratul al-Hasakah.

Nu au existat victime printre săteni, care au reușit să fugă înainte de atac.

Turcia a fost activă în Siria de nord începând cu 2018, pretinzând că ar combate militanții asociați Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), desemnat ca organizație teroristă de Turcia, dar și de Statele Unite ale Americii și de Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, un lider asirian a făcut comparații între ofensiva turcă din Siria și genocidul creștinilor sub Imperiul Otoman, în 1915, și din nou, sub Statul Islamic (cunoscut și ca ISIS, ISIL, Daesh) în 2015.

Elias Antar Elias, conducătorul Adunării poporului asirian din regiunea Jazira din nord-estul Siriei, a spus: „Cei care ne atacă satele… nu sunt deloc diferiți de ISIS pentru că ne alungă și ne distrug satele”.

Aduceți mulțumiri lui Dumnezeu pentru că sătenii au reușit să fugă înainte ca locuințele lor să fie bombardate! Strigați la Domnul pentru creștinii din Siria și Irak, strămutați din pricina conflictului recent. Rugați-vă ca ei să poată să își păstreze vie relația cu Cristos, să își găsească locuințe noi și să își reconstruiască viețile. Cereți ca frații și surorile noastre să cunoască siguranța în Dumnezeu, ca fortăreața lor în acest timp de turbulență și incertitudine (Psalmul 62:2).

Citește și:  Preşedinţia statului Palestina ‘condamnă și respinge’ acordul Sudan-Israel

Sursa: Barnabas Found via stiricrestine.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close