Un post de televiziune din Nicosia care promovează vaccinarea, atacat de protestatari – Europa News
Europa

Un post de televiziune din Nicosia care promovează vaccinarea, atacat de protestatari

Un post de televiziune din Nicosia care promovează vaccinarea şi impunerea de restricţii anticoronavirus a fost atacat de mii de protestatari, în ceea ce Preşedinţia din Republica Cipru a catalogat drept „un atac asupra democraţiei”, informează publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung, informează mediafax.

Violenţele au avut loc duminică seară în centrul capitalei Republicii Cipru. Conform Poliţiei, aproximativ 2.500 de protestatari faţă de utilizarea certificatelor COVID-19 şi faţă de vaccinare au atacat sediul postului de televiziune Sigma TV. Mai multe maşini parcate în faţa redacţiei au fost incendiate, iar clădirea a fost avariată. Nu au fost semnalate victime.

Postul Sigma TV a criticat persoanele care se opun vaccinării şi a mai fost vizat de atacuri în trecut. Violenţele au izbucnit în contextul în care Guvernul Republicii Cipru a impus utilizarea certificatelor COVID-19 la intrarea în centre comerciale şi restaurante.

„Este vorba de un atac odios. Sediul nostru a fost atacat de o gloată; au lansat sticle incendiare şi ne-au avariat maşinile”, a anunţat postul Sigma TV.

„Este vorba de un atac asupra democraţiei. Nu vom ceda în faţa ameninţărilor şi şantajului”, a afirmat, la rândul său, preşedintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades.

Citește și:  Scandal provocat de Televiziunea publică! Bărbat cu un penis uriaş, personaj de desene animate
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close