Religie

Un pastor protestant a fost dat afară din Biserică după ce a apărut la TV în ipostază de drag queen

Pentru o scurtă apariţie la televiziune în ipostază de drag queen, purtând o uriaşă perucă roz şi o bluză cu paiete, un pastor protestant din SUA a fost eliberat din îndatoririle pastorale, a confirmat responsabilul local al congregaţiei sale pentru AFP, transmite agerpres.

Craig Duke, în vârstă de 62 de ani, a avut o apariţie controversată luna trecută – cel puţin în opinia unora dintre enoriaşii săi îngroziţi – în emisiunea HBO „We’re Here”, purtând cizme cu toc înalt, un crucifix la gât, ruj pe buze şi un fard de pleoape mov aplicat generos.

În urma acestei apariţii mediatice, pe care a descris-o drept un „moment spiritual puternic” într-un interviu acordat agenţiei Religion News Service, pastorul, membru al Bisericii Metodiste Unite şi un susţinător fervent al comunităţii LGBT, a devenit subiectul unei aprige controverse.

Confruntat cu „numeroase apeluri şi e-mailuri foarte critice”, dar şi de susţinere, responsabilul local al acestei biserici a decis să-l „elibereze pe pastorul Duke din îndatoririle sale pastorale”, reducându-i salariul şi interzicându-i să oficieze slujbe în biserica sa din apropiere de Evansville, în statul american Indiana. Cu toate acestea, a scris Mitch Gieselman într-o scrisoare adresată enoriaşilor în încercarea de a calma spiritele, pastorul Duke „nu a fost găsit responsabil de nicio încălcare a reglementărilor disciplinare” ale Bisericii Metodiste Unite.

Contactat miercuri de AFP, Gieselman a confirmat autenticitatea scrisorii sale din 26 noiembrie, însă a refuzat să facă alte comentarii.

Soarta pastorului a stârnit însă un val de emoţie în rândul publicului, după cum o atestă o strângere de fonduri online care adunase miercuri circa 60.000 de dolari.

Citește și:  Workshop de film despre HOMOSEXUALI destinat tinerilor, inclusiv minorilor, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close