Un militant islamist palestinian, împuşcat de agenţi de poliţie israelieni după ce a atacat mai multe persoane în centrul Ierusalimului – Europa News
Israel

Un militant islamist palestinian, împuşcat de agenţi de poliţie israelieni după ce a atacat mai multe persoane în centrul Ierusalimului

Un militant islamist palestinian înarmat cu un cuţit a atacat mai multe persoane, luni, în faţa Autogării centrale din oraşul Ierusalim, înainte de a fi împuşcat de agenţi de poliţie israelieni, informează mediafax.

Cel puţin doi israelieni au fost răniţi în atac, fiind spitalizaţi, afirmă surse citate de cotidianul The Times of Israel.

Autorul atacului, un palestinian în vârstă de 17 ani din oraşul Hebron, a fost împuşcat de agenţi de poliţie israelieni şi este în stare critică.

Doi presupuşi complici ai agresorului au fost reţinuţi, iar alţii sunt căutaţi activ de forţele de ordine israeliene.

Autorităţile israeliene consideră că este vorba despre un „atac terorist”.

„În mod clar, este vorba de o escaladare a tensiunilor” israelo-palestiniene, afirmă Doron Turgeman, şeful Poliţiei din Ierusalim.

În urmă cu câteva ore, un militant palestinian a încercat să atace militari israelieni, în zona Gush Etzion din Cisiordania. Atacatorul a fost împuşcat de militari isralieni şi este spitalizat.

Avioane militare israeliene au atacat, luni dimineaţă, numeroase poziţii din Fâşia Gaza ale organizaţiei islamiste Hamas, ca ripostă la tiruri de rachete spre teritoriul israelian.

Citește și:  IERUSALIM: Marşul israelienilor de extremă dreaptă a fost ANULAT

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close