Stiri externe

Un membru al Consiliului Pfizer a făcut presiuni pe Twitter să cenzureze postările despre imunitatea naturală

Asculta informatia

Un membru al consiliului Pfizer, care a fost comisar al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), a făcut lobby pe Twitter pentru a lua măsuri împotriva unei postări care arăta cu exactitate că imunitatea naturală este superioară vaccinării împotriva COVID-19, potrivit unui e-mail publicat pe 9 ianuarie, conform The Epoch Times.

Dr. Scott Gottlieb i-a scris pe 27 august 2021 directorului Twitter Todd O’Boyle pentru a solicita Twitter să ia măsuri împotriva unei postări a doctorului Brett Giroir, un alt fost comisar FDA.

„Acesta este genul de lucruri care sunt corozive. Aici el trage o concluzie radicală dintr-un singur studiu retrospectiv din Israel care nu a fost revizuit de colegi. Dar acest tweet se va viraliza și va influența știrile”, a scris Gottlieb.

Giroir a scris că era clar că imunitatea naturală, sau imunitatea post-infectie, „este superioară imunității de la vaccin”.

El a spus că nu există nicio justificare științifică pentru a solicita dovada vaccinării împotriva COVID-19 dacă o persoană are imunitate naturală.

„Dacă nu există o infecție anterioară? Vaccineaza-te!”, a mai scris el.

Giroir a subliniat ceea ce era la acea vreme un studiu preprint al cercetătorilor israelieni care au descoperit, după analizarea dosarelor de sănătate, că imunitatea naturală oferă o protecție mai bună decât vaccinarea.

Studiul a fost publicat ulterior în Clinical Infectious Diseases, în urma revizuirii de către colegi.

Cercetătorii au spus că datele „demonstrează că imunitatea naturală conferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infecțiilor, bolilor simptomatice și spitalizării cauzate de varianta Delta a SARS-CoV-2, în comparație cu imunitatea indusă de vaccinul BNT162b2 în două doze”.

Citește și:  ANGLIA intenționează să vaccineze copiii de 12 ani fără acordul părinților

BNT162b2 este denumirea comercială pentru vaccinul Pfizer împotriva COVID-19, care este principalul vaccin utilizat în Israel.

E-mailul lui Gottlieb a declanșat mesaje pe Jira, sistemul de mesagerie intern al Twitter, potrivit jurnalistului Alex Berenson, căruia i s-a acordat acces la fișierele interne ale Twitter de către CEO-ul Elon Musk.

Un analist Twitter care a analizat postarea a stabilit că ea nu a încălcat nicio regulă de dezinformare, dar Twitter a pus în continuare o etichetă pe ea, pretinzând tuturor utilizatorilor care au văzut-o că este „înșelătoare” și direcționându-i către un link care ar arăta „de ce oficialii sănătății” recomandă un vaccin pentru majoritatea oamenilor.

Eticheta a împiedicat oamenii să comenteze, să trimită sau să aprecieze postarea lui Giroir.

Gottlieb și-a apărat acțiunile spunând că a vizat postări despre care credea că includ informații „false și inflamatorii”. La rândul său, Giroir a spus că „tweet-ul era exact atunci și așa rămâne acum” și că Twitter nu i-a răspuns niciodată cu privire la această cenzură.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close