Franta

Un licean de 16 ani, rănit cu lovituri de cuţit în clasă într-o şcoală din suburbia nordică a Parisului

Un elev de liceu în vârstă de 16 ani a fost rănit cu lovituri de cuţit miercuri în sala de clasă într-o şcoală din suburbia nordică a Parisului şi presupusul său atacator, un licean de 20 de ani, a fost arestat, informează France Presse, si agerpres.

Victima a fost transportată la spital, dar viaţa sa nu este în pericol, a declarat o sursă din poliţia franceză, confirmând o informaţie de pe site-ul Actu 93. Cei doi elevi de liceu sunt în aceeaşi clasă la liceul Paul Eluard din Saint-Denis.

Poliţişti de la Brigada de combatere a criminalităţii s-au deplasat la unitatea şcolară pentru a-l aresta pe presupusul făptaş.

O celulă de consiliere psihologică a fost stabilită de autorităţile pedagogice. Profesorii liceului au decis să oprească cursurile, potrivit autorităţilor pedagogice.

Liceul Paul Eluard a cunoscut deja în trecut mai multe episoade de violenţă.

În aprilie 2018, câteva sute de profesori şi părinţi s-au adunat în curte pentru a „spune stop violenţei”.

Această agresiune a avut loc la câteva zile după un „Marş împotriva uitării, pentru tineri şi educaţie” organizat la Pantin, în suburbia nord-estică a Parisului, în memoria unei directoare care s-a sinucis, dar şi a doi elevi de liceu din Aubervilliers, ucişi în bătaie în 2019.

În octombrie, Kewi, în vârstă de 15 ani, a fost ucis pe marginea unei ore de sport la Lilas, în nord-estul Parisului. Câteva săptămâni mai târziu, Djadje Traore, în vârstă de 19 ani, a fost asasinat la parterul imobilului în care locuia la Saint-Ouen (nord).

Citește și:  PARIS: Circulaţie rutieră limitată la 30 km/h pe aproape toate străzile începând de luni
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close