Franta

Un francez face 20 de ani de închisoare pentru UCIDEREA unei prostituate românce

Un individ de 23 de ani a fost condamnat marţi de un tribunal din Nîmes, în sudul Franţei, la 20 de ani de închisoare pentru asasinarea Nicoletei, o tânără prostituată originară din România care visa la o viaţă mai bună în Franţa, notează AFP, potrivit agerpres.

Acuzatul, Anthony Riss, descris ca fiind „coleric” şi „impulsiv”, era judecat de luni pentru că a ucis-o pe această tânără de 25 de ani pentru un motiv „sordid”: dublarea tarifului practicat.

„Ceea ce este sigur în acest caz este intenţia de a ucide, cinci lovituri de cuţit în zona inimii, prima fiind fatală”, a reamintit avocatul general Patrick Bottero în rechizitoriul său.

Victima a fost bătută la Rodilhan, în sudul Franţei, în noaptea de 31 mai spre 1 iunie 2018, „în timp ce îi întorcea spatele” pentru a scăpa din autovehicul şi, „ca şi cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, pentru a se asigura că îi dă lovitura de graţie a lovit-o” cu maşina”, a continuat Patrick Bottero, vorbind despre „încrâncenare”.

Anthony Riss, fost zugrav, a vorbit cu o voce ştearsă, lipsită de viaţă şi nu şi-a exprimat niciun regret, recunoscând doar din vârful buzelor că a înjunghiat-o pe tânără într-o „izbucnire” de furie.

Apărarea a pledat pentru circumstanţe atenuante, printre care faptul că nu a fost niciodată condamnat, şi-a mărturisit crima, suferă de epilepsie încă din copilărie şi este foarte „imatur”.

Pauline Garcia, avocata lui Marian, tatăl victimei, un agricultor sărac care nu a putut veni din România pentru proces, a încercat cu multă omenie să creioneze pentru instanţă un portret al Nicoletei, evocând mai ales „legăturile statornice” dintre această fiică unică şi tatăl ei.

Citește și:  FRANTA: Acuzarea a cerut 30 de ani de închisoare în cazul lui Ines Madani, după un atentat eşuat cu butelii de gaz în apropiere de catedrala Notre Dame din Paris

Nicoleta, a cărei mamă a murit în 2015, a nutrit speranţa unui „vis francez” pentru a încerca să-şi ajute familia.

Dar, asemenea altor tinere sărace din Europa de Est, ea a căzut rapid în prostituţie şi a fost chiar „victima unor violenţe foarte grave” din partea membrilor unei reţele de proxenetism dezmembrate în 2016 la Nîmes.

Pedeapsa este însoţită de o perioadă de siguranţă de 10 ani. 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close