Romania

Un cetățean francez cultiva canabis in Bucuresti

Un cetățean francez în vârstă de 35 de ani a cultivat în propria locuință o seră în care cultiva canabis.

Francezul a cumpărat o casă în București în anul 2017, declarând că vrea să locuiască în România pentru că îi place aici și unde susținea că este o țară mult mai liniștită decât Franța. Numai că, s-a dovedit după puțin timp că intențiile sale de a se muta aici nu au fost dintre cele mai „ortodoxe”. Francezul și-a amenajat în locuința sa un loc unde cultiva cannabis. A cumpărat semințele și ustensilele necesare online care i-au fost livrate prin curier.

Când anchetatorii l-au întrebat la ce  folosea canabisul, francezul a răspuns că plantele erau pentru consum propriu. Numai că, anchetatorii aveau alte informații, și anume, că francezul avea clienți printre membrii unei comunități africane din Capitală. Deși în permisul de ședere era trecută o adresă din zona Centrului Vechi, în realitate, bărbatul închiriase un apartament într-o zonă mai discretă, din sectorul 2.

Plantarea canabisului a început anul acesta , mai exact, la începutul lunii aprilie când a făcut achizițiile necesare cultivării plantelor. Anchetatorii spun că el fuma marijuana în timp ce își supraveghea cultura, iar mirosul specific a fost simțit de vecini. Așa au intrat pe fir polițiștii antidrog și procurorii DIICOT care au început supravegherea bărbatului. Ei au descoperit şi primul client al francezului, un cetățean din Togo.

Cannabisul era cultivat la ultimul etaj al clădirii, spun surse judiciare.

Potrivit polițiștilor de la DIICOT care anchetează cazul, clienții erau chemați de către cetățenul francez în fața unei curți unde avea loc tranzacția, în numai câteva secunde. Niciodată francezul nu chema pe cineva la el acasă și credea că afacerea o să-i aducă un proșit uriaș. La început, bărbatul le oferea mostre gratuite pentru a-i convinge că are o marfă de calitate.

Odată adunate suficiente date, au urmat perchezițiile, efectuate în urma cu câteva zile, în laboratorul artizanal al francezului. La audieri, suspectul ar fi recunoscut că plantele sunt ale lui, dar a negat că ar fi făcut trafic de droguri. Cetăţeanul francez a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit stiri.tvr.ro

Citește și:  Avocat celebru: Atrag atenția că este NELEGAL ca Poliția Română să conducă forțat la spitale persoanele care refuză de bună voie internarea
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close