America

Un avion S-A PRĂBUŞIT peste case in CALIFORNIA

Asculta informatia

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit lângă un liceu din Santee, California, chiar la nord de San Diego, lovind mai multe clădiri. Au fost declanşate mai multe incendii. Cel puțin două persoane au fost ucise și alte două rănite, au declarat oficialii de la departamentul de pompieri.

Aparatul de zbor, un Cessna C340 bimotor, s-a prăbușit pe o stradă rezidențială din Santee, o zonă suburbană din comitatul San Diego, luni după-amiază devreme. Un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat presei locale că până acum cel puțin două persoane au fost confirmate decedate în urma accidentului, deși a spus că s-ar putea ca numărul morţilor să crească și a adăugat că două persoane au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale. Starea lor actuală este necunoscută.

Oficialul a descris scena ca fiind „brutală” și a spus că va dura ceva timp pentru a determina cât de mulți oameni au murit. Nu se știe câți pasageri se aflau în avion, dar oficialul a descris accidentul ca fiind „de nesupravieţuit”.

Cauza accidentului rămâne în curs de anchetă, iar oficialii orașului au spus că resturile se întind pe aproximativ o stradă întreagă.

Filmările de la fața locului sugerează că cel puțin două clădiri au fost grav avariate în urma accidentului, care a avut loc la doar câteva străzi de un liceu.

Toți elevii școlii au fost în siguranță, deși măsurile de blocare au fost introduse pe scurt în campus. Între timp, fotografiile distribuite pe rețelele de socializare au arătat un loc devastat de accident și o coloană groasă de fum negru care se ridica în aer.

Citește și:  Comisia Europeană încearcă o coordonare cu SUA în privinţa certificatului de vaccinare

În timp ce pompierii stingeau flăcările, oficialii autorităţile din Santee au spus că un camion UPS și două case au fost aproape distruse în incident. Potrivit șefului pompierilor, John Garlow, două persoane din interiorul uneia dintre locuințe au suferit răni prin arsuri, în timp ce un alt oficial de pompieri a menționat că alte două sau trei case au fost avariate. Curentul a fost întrerupt în cel puțin 10 locuințe.

Ulterior, UPS a confirmat presei locale că unul dintre camioanele sale a fost implicat în accident și că șoferul se numără printre cele două decese confirmate.

„Suntem îndureraţi de pierderea angajatului nostru și oferim cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor săi. De asemenea, trimitem condoleanțe celorlalte persoane implicate în acest incident, precum și familiilor și prietenilor lor”, a declarat Steve Nagata, un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat.

Președintele Comitetului de supraveghere al comitatului San Diego, Nathan Fletcher, a declarat că Biroul de servicii de urgență a fost activat și este „gata să ofere orice sprijin necesar orașului Santee”.

Crucea Roșie Americană a înființat un loc de evaluare temporară pentru persoanele rănite de accident sau incendii la un YMCA din Santee, potrivit oficialilor orașului.

Incidentul a avut loc la mai puțin de 15 mile de la locul unui accident devastator din 1978, în care un Boeing 727 s-a ciocnit cu un avion ușor Cessna 172 la North Park, San Diego. Peste 140 de persoane, inclusiv toți cei de la bordul ambelor avioane, au fost uciși în ceea ce rămâne cel mai mortal dezastru aerian din istoria Californiei.

Citește și:  Trump rămâne fără conturile de Facebook şi Instagram până la încheierea mandatului prezidenţial

În 2018, două persoane și un câine au fost uciși când un Cessna 182 Skylane a intrat într-o curte de depozitare din Santee.

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 19

Close