Rusia

Un avion s-a prăbuşit în regiunea Tatarstan, la scurt timp după decolare. 19 persoane au murit, iar alte trei sunt rănite

Un avion s-a prăbuşit, duminică, în apropierea unei localităţi din regiunea Tatarstan. Din păcate, 19 persoane și-au pierdut viața, alte trei au fost rănite, informează agenţia de ştiri Interfax care citează o sursă, relatează Reuters.

Avionul L-410 avea la bord 23 de pasageri. De altfel, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat că la bordul avionului se aflau 23 de persoane, conform agenţiei de presă TASS.

Potrivit informațiilor, avionul s-a prăbușit imediat după decolare de pe aerodromul unul club sportiv local.  Aeronava a zburat puțin mai mult de un kilometru, iar apoi s-a prăbușit. Coada avionului nu a fost deteriorată, în timp de fuzelajul a fost distrus. Se remarcă faptul că aeronava funcționează din 1987. Anterior, a zburat în Forțele Aeriene ale URSS.

“În jurul orei 09.11 în Menzelinsk a avut loc un accident aerian. Un avion L-410 cu motor ușor aparținând clubului sportiv local s-a prăbușit. La bord erau peste 20 de persoane, majoritatea parașutiști. În urma accidentului, au murit 19 persoane, iar patru persoane au fost scoase din avion în viață. Victimele au fost predate medicilor. Anchetatorii au ajuns la locul prăbușirii avionului și adună probele, pentru a stabili cauzele producerii acestui incident”, au decparat surse din Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Reamintim că în luna septembrie, alte șase persoane au murit, după ce un avion s-a prăbuşit în Extremul Orient rus. Avionul, de tip Antonov An-26, avea o vechime de 42 de ani şi era utilizat pentru efectuarea de verificări tehnice la aeroporturile din Extremul Orient rus. Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat la acea vreme că fuzelajul aeronavei a fost găsit într-o zonă montană greu accesibilă. “Din păcate, în urma accidentului nu există supravieţuitori”, a transmis Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit agenţiei Tass. Peste 70 de salvatori și 20 de echipamente au fost implicați în căutare, inclusiv elicoptere ale Agenției Federale de Transport Aerian și ale Ministerului de Urgențe. Comitetul de anchetă a deschis un dosar penal pe acest caz.

Citește și:  Patriarhul Kirill a lucrat pentru KGB în anii ’70

Standardele aeronautice s-au îmbunătăţit în ultimii ani în Rusia, dar accidentele aeriene, în special cele în care sunt implicate avioane vechi, sunt destul de frecvente. În luna iulie, 28 de oameni au murit după ce un avion de tip Antonov An-26 s-a prăbuşit în Kamceatka, tot în Extremul Orient rus.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close