Asia

Un avion militar s-a prabusit in MYANMAR

Douăsprezece persoane, inclusiv cel puţin un călugăr, au murit joi în urma prăbuşirii unui avion militar în apropiere de Mandalay, în centrul Myanmarului, potrivit unui purtător de cuvânt al juntei birmane, relatează AFP.

Aeronava asigura o legătură din capitala birmană, Naypyidaw, în oraşul Pyin Oo Lwin şi se pregătea să aterizeze în momentul în care s-a prăbuşit, la aproximativ 400 de metri distanţă de o uzină metalurgică.

La bordul acesteia se aflau şase membri ai echipajului şi opt pasageri.

Două persoane de la bord au fost salvate şi transportate la un spital militar, precizează într-un comunicat un purtător de cuvânt al juntei, Zaw Min Tun, care atribuie acest accident unor ”condiţii meteorologice nefavorabile”.

Salvatori se aflau în continuare la faţa locului, a anunţat el.

Din cauza lipsei finanţărilor în sectorul aerian, accidentele de avion sunt relativ frecvente în Myanmar, mai ales în sezonul ploios.

În 2017, 122 de persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion militar în Marea Andaman, unul dintre cele mai sângeroase accidente aviatice din istoria Myanmarului.

Manifestaţii aproape zilnice, o economie paralizată de greve, o intensificare a unor înfruntări armate între armată şi facţiuni etnice rebele au loc în Myanmar în urma unui puci al juntei care a pus capăt, în februarie, unei perioade de democratizare de zece ani.

Citește și:  Chinezii vor avea dreptul să aibă trei copii
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close