Romania

Un avion MIG 21 s-a prăbușit în județul Mureș.

Asculta informatia

Un avion MIG 21 s-a prăbușit, în urmă cu puțin timp, în zona comunei Dedrad din județul Mureș. Pilotul s-ar fi catapultat.

Un avion MIG 21 s-a prăbușit, în urmă cu puțin timp, în județul Mureș. Avionul decolase de la Baza 71 din Câmpia Turzii.  La fața locului a ajuns un elicopter SMURD, care va prelua pilotul rănit.

Potrivit Inspectoratului General de Aviație, misiunea este în desfășurare. Un elicopter medical a plecat de la Târgu Mureș pe direcția Deda, pentru a prelua pilotul rănit în accident. Pilotul  s-a catapultat, este constient și acuza dureri lombare. Acesta ar urma să fie transportat la spitalul din Târgu Mureș.

Accidentul s-a produs în afara localitatii Dedrad, într-o zona de deal din județul Mureș. Primarul din localitatea Dedrad a sesizat prin 112 prabusirea unei aeronave militare MiG-21 LanceR, din cadrul Bazei Aeriene nr.71 Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție într-o livadă, în afara localitatii Dedrad. Din primele informatii furnizate de pilot reiese ca nu erau alte persoane la bordul aparatului de zbor. Intervin forte MAI la fata locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentulu

Citește și:  FRANTA: Două clădiri din Bordeaux s-au prăbuşit! Trei oameni au fost răniţi!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 26

Close