Franta

Un afgan evacuat în Franţa, presupus colaborator al talibanilor, a fost plasat sub supraveghere

Un afgan evacuat în Franţa, presupus colaborator al talibanilor potrivit autorităţilor franceze, a fost plasat sub supraveghere, la fel ca alţi patru apropiaţi de-ai săi, informează AFP, potrivit agerpres.

Cei cinci bărbaţi au făcut obiectul unei ”măsuri individuale de control administrativ şi de supraveghere” (Micas), prevăzută în cadrul legislaţiei antiteroriste din Franţa.

Unul dintre cei cinci a atras atenţia autorităţilor în mod special. ”Chiar dacă această persoană a ajutat mult la evacuarea ambasadei Franţei, credem că poate avea legături cu talibanii”, a explicat ministrul de interne francez Gérald Darmanin.

Potrivit deciziei adoptate de ministru, bărbatul respectiv şi-a recunoscut apartenenţa la mişcarea talibană.

”În faţa dificultăţilor extrem de mari în calea efectuării de investigaţii de securitate asupra persoanelor înainte de a fi repatriate, autorităţile franceze ‘au acceptat’ să îmbarce această persoană şi familia sa”, a adăugat ministrul francez de interne.

La sosirea în Franţa dinspre Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), la finalul săptămânii trecute, bărbatul în cauză a fost vizat de Micas, la fel ca trei membri ai familiei sale ”care pentru moment nu sunt suspecţi în mod direct”.

Potrivit unei investigaţii a Direcţiei generale franceze de supraveghere internă (DGSI), al cincilea individ s-a dovedit că avea legături cu primii patru, deşi a venit separat în Franţa.

Toţi cei cinci se află sub supravegherea DGSI şi fac obiectul măsurilor de ”restricţionare a libertăţii”, a precizat Darmanin.

Citește și:  Situaţia din Afganistan se stabilizează, iar talibanii asigură ‘ordinea publică’ (Moscova)
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close