Romania

Un activist vegan din București este acuzat că a abuzat sexual fete cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani

Alexandru Marcu, proprietarul unei afaceri cu bijuterii făcute manual și al unui restaurant vegan din București, ar fi angajat la negru și abuzat sexual minore vulnerabile, potrivit declarațiilor a șase victime și altor martori, în decursul a 16 ani, informează Libertatea.ro.

Alexandru Marcu, astăzi în vârstă de 45 de ani, deținea afaceri unde angaja adolescente fără carte de muncă, pe care ulterior le convingea să întrețină relații sexuale sau chiar să se mute cu el.  Persoanele abuzate proveneau din medii defavorizate, cu părinți absenți.

Dintre cele opt victime identificate, șapte erau minore când au fost abuzate de Marcu și doar șase dintre ele au acceptat să povestească întâmplările.

Potrivit investigației realizată de Libertatea.ro, afacerea pe care bărbatul o deține de 20 de ani se numește Forever Young/ „Veșnic tânăr” și cuprinde un stand permanent la Universitate, în București, și un magazin în centrul Brașovului. Accesoriile erau, de asemenea, vândute în Vama Veche și la diferite festivaluri. Ulterior, Marcu și-a deschis un restaurant vegan în București, Level Up, implicându-se ca activist în mișcarea vegană și pentru drepturile animalelor. S-a folosit de această activitate ca să atragă alte minore, conform mărturiilor acestora.

Dintre cele șase victime care au ales să-și spună povestea, una avea 10 ani, două aveau 13, alte două 16 și una 19 ani când a început abuzul, iar mărturiile lor sunt susținute de către alte persoane.

Fetele au povestit că au întreținut relații sexuale cu Marcu în urma controlului, manipulării și violenței psihologice exercitate asupra lor, dar nu prin violență fizică.

Citește și:  Distrugerea Deltei Dunării de către ucraineni s-a văzut din satelit. Premierul Ciucă, paralizat de lașitate

Marcu, se asigura că minorele sunt virgine și le vorbea despre importanța „purității”, au specificat mai multe fete. Filosofia lui, redată și de martorii oculari: bărbatul poate să aibă mai multe femei, dar femeia trebuie să rămână cu primul. Acesta evita să-și spună vârsta, și se impunea drept singurul bărbat din viața tuturor. Niciuna dintre cele care locuiau cu el nu avea voie să discute cu vreun alt băiat sau bărbat, să se machieze sau să se epileze, de asemenea le spunea că educația trebuie să fie una minimală și le convingea să se lase de școală.

Contactat de Libertatea, Alexandru Marcu a negat acuzațiile spunând că mărturiile sunt „calomnii”.

„Mi se pare ceva trist că cineva a fost nemulțumit de mine.”, a declarat acesta.

„Eu personal nu mă ocup de angajări. Eu mai mult sunt pe partea de creație”, a răspuns la întrebarea dacă au lucrat minore la Forever Young, inclusiv persoane sub vârsta legală de angajare. Este o acuzație serioasă, dar nu este o acuzație neapărat reală. Poate să fie reală, poate să nu fie reală, nu știu sigur. Din câte știu eu, toți oamenii care lucrează la noi au contracte de muncă.”

„În principiu, nu am întreținut relații sexuale cu nicio angajată de niciun fel. Ca principiu, nu are legătură cu întrebarea dvs: dacă aș întreține un raport de iubire cu cineva nu ar avea absolut nicio legătură cu faptul că ar fi angajate undeva, la mine sau în altă parte. Iubirea nu are legătură cu munca. Sunt lucruri complet diferite.”

Citește și:  Simona Halep a abandonat din nou. Motivul? Din cauza căldurii. 5 abandonuri și un atac de panică pentru Halep, în ultimele 14 luni

„Este o întrebare care privește viața mea privată și nu mi se pare firesc să răspund la ea în niciun sens”, a mai adăugat el, întrebat din nou dacă a întreținut relații sexuale cu persoane care au lucrat la Forever Young.

Legat de mărturiile fostelor angajate minore care au spus că au și locuit cu el, Alexandru Marcu a răspuns: „Nu, din câte știu eu, nu am locuit niciodată cu minori.”

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close