AustraliaEuropa

UK trimite sute de mii de vaccinuri AstraZeneca în Australia

Sute de mii de doze de vaccinuri AstraZeneca au fost transportate cu avionul în Australia din Marea Britanie, fără a fi însă dezvăluită sursa încărcăturii pentru a evita o controversă în Regatul Unit, a precizat publicaţia Sydney Morning Herald, potrivit Reuters și potrivit agerpres.

Primele 300.000 de doze produse în Marea Britanie au aterizat pe aeroportul din Sydney pe 28 februarie, la o lună după ce Comisia Europeană a adoptat restricţii privind exportul de vaccinuri produse în Uniunea Europeană, a precizat publicaţia.

Un alt lot de mari dimensiuni a sosit în martie cu un avion de pasageri al companiei aeriene Emirates, după ce la o dată anterioară, Italia şi Comisia Europeană au blocat formal o solicitare din partea AstraZeneca de a trimite 250.000 de doze în Australia, a mai scris publicaţia.

Ziarul a citat un oficial britanic, fără să-i dezvăluie identitatea, care a precizat că transporturile către Australia nu au afectat campania de vaccinare din Marea Britanie, una dintre cele mai rapide din lume.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Australiei, Scott Morrison, a refuzat să comenteze subiectul. O a doua sursă a afirmat că Australia nu doreşte să confirme sau să infirme informaţiile apărute în presă.

”Din motive de integritate a lanţului de aprovizionare şi de siguranţă naţională, nu dezvăluim originile unor anumite transporturi de vaccinuri”, a precizat sursa, care a dorit să rămână anonimă, în absenţa unui autorităţi care să se pronunţe pe acest subiect.

Citește și:  Papa Francisc îndeamnă să acceptăm copiii LGBT, așa cum sunt
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close