Romania

Uită de Avram Iancu și de eroii români, dar îi omagiază pe străini.Iohannis depune o floare în cinstea celor morți la Turnurile Gemene din New York

Asculta informatia

Președintele României, Klaus Iohannis, a depus miercuri un trandafir alb la monumentul din World Trade Center ridicat în memoria celor care au murit pe 11 septembrie 2001, când două avioane pline cu pasageri au intrat în „Turnurile Gemene”, cele mai înalte turnuri din New York.

„La memorialul de la #GroundZero, locul care ne va aminti mereu de cumplitele atacuri teroriste din 11 septembrie 2001. #WeRemember911 #NeverForget”, scrie în postarea acestuia de pe Instagram.

Sâmbătă, pe 11 septembrie, președintele Klaus Iohannis a fost prezent la Sibiu, în Piața Mare, unde a dezvelit statuia baronului Samuel von Brukenthal, cel care, potrivit istoricilor, a condus Transilvania în timpul răscoalei țăranilor conduși de Horea Cloșca și Crișan din 1784. Numărul certificatului de urbanism al monumentului, emis pe 9 septembrie, este 1784 (tocmai anul Răscoalei lui Horea, Cloșca și Crișan).

Administrația Prezidențială a considerat că nu este de interes public motivul pentru care Klaus Iohannis a participat la dezvelirea statuii.

Duminică, 12 septembrie, au avut loc manifestațiile cu ocazia împlinirii a 149 de ani de la moartea lui Avram Iancu, eroul român al Revoluției de la 1848. Președintele României nu numai că nu a fost prezent, dar nu a trimis nici măcar o coroană de flori în cinstea „Crăișorului Munților”.

SURSA

Citește și:  Iohannis a pierdut la CCR! Educația sanitară o înlocuiește pe cea sexuală în școli!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =

Close