Africa

UGANDA: Fiica unui ministru şi şoferul acestuia au fost masacraţi! Demnitarul a scăpat cu răni uşoare!!

Bărbaţi înarmaţi l-au atacat şi rănit marţi pe fostul comandant al armatei din Uganda şi i-au ucis fiica, precum şi pe şofer într-o tentativă de asasinat a generalului, au anunţat actualul ministru al lucrărilor publice şi transporturilor, o purtătoare de cuvânt a armatei şi media locale, citate de Reuters, potrivit agerpres.

Atacatorii au deschis focul asupra maşinii generalului Katumba Wamala în suburbia Kiasasi a capitalei Kampala, a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei.

„S-au tras focuri în care el a fost implicat (…). El este rănit şi a fost dus la spital, şoferul său a fost ucis”, a spus purtătoarea de cuvânt a armatei, brigadier Flavia Byekwaso.

Fiica lui Wamala, care se afla cu el în vehicul, a fost de asemenea ucisă, a raportat postul de televiziune local NBS TV.

Imaginile care circulau pe reţelele sociale îl arată pe Katumba cu gura deschisă, în aparentă suferinţă în afara unui SUV şi pantalonii săi de culoare deschisă stropiţi cu sânge. Imaginile pe social media arată de asemenea găuri de gloanţe în geamul maşinii.

Mai multe asasinate şi decese misterioase ale unor înalţi oficiali au avut loc în ţara est-africană în ultimii ani, alimentând speculaţiile despre autorii lor şi motive.

Printre victime s-au numărat un parlamentar, un ofiţer superior de poliţie, principalul procuror public al ţării, înalţi lideri musulmani şi alţii.

Tentativa asupra lui Katumba a avut loc în aceeaşi suburbie a capitalei unde în 2017 bărbaţi înarmaţi pe motociclete au deschis focul asupra unui vehicul ce transporta un ofiţer superior de poliţie. Acel ofiţer de poliţie, Felix Kaweesa, a fost ucis alături de bodyguard-ul şi şoferul său.

Citește și:  CAIRO: Cel puţin opt morţi în urma prăbuşirii unei clădiri rezidenţiale de zece etaje
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close