Africa

UE promite 250 milioane de euro pentru combaterea foametei în Africa, Afganistan şi Venezuela

Uniunea Europeană va acorda un ajutor umanitar de 250 milioane de euro destinaţi ‘luptei împotriva foametei’ în Africa, Afganistan şi Venezuela, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, înaintea summitului G7, transmite AFP, potrivit agerpres.

Această contribuţie răspunde unui apel al Naţiunilor Unite şi urmăreşte să întărească sistemul alimentar mondial, a explicat şefa executivului UE în cursul sesiunii plenare a Parlamentului European, ce are loc la Strasbourg.

Von der Leyen a precizat că 50 milioane de euro sunt destinaţi ţărilor din Sahel şi din Africa de Est grav afectate de consecinţele schimbărilor climatice.

Fondurile provin din bugetul Uniunii Europene şi vor fi alocate ţărilor confruntate cu o gravă insecuritate alimentară, în condiţiile în care pandemia de COVID-19 a determinat o creştere a nevoilor de asistenţă umanitară.

Anunţul UE a fost făcut înaintea reuniunii pe care liderii principalelor şapte state industrializate (G7) o vor avea sâmbătă în Marea Britanie şi în timp ce premierul britanic Boris Johnson, gazda summitului, este viu criticat pentru proiectul de a reduce bugetul consacrat de Regatul Unit ajutorului pentru dezvoltare.

În martie, ONU a avertizat că foametea ameninţă 34 milioane de oameni în lume şi că numărul de cazuri de foamete acută va creşte în peste 20 de ţări.

Citește și:  Israelul începe vaccinarea cu a patra doză: Vor sa faca oamenii dependenți de vaccinare și de a distruge sistemul imunitar natural al omului
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close