Italia

ITALIA: Anihilare a unei reţele pakistaneze de terorişti

O operaţiune antiteroristă coordonată de Europol în Italia şi în alte ţări din Europa a permis dezmembrarea unei reţele de pakistanezi având legătură cu un atac comis în 2020 în faţa fostului sediu al publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo, a anunţat marţi poliţia italiană, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Operaţiunea, coordonată în Italia de parchetul din Genova şi de serviciul antimafia şi antiterorism, a condus la ‘arestarea unor cetăţeni pakistanezi’, a informat poliţia într-un comunicat, evocând emiterea a 14 mandate de arestare.

Membrii reţelei, ‘toţi suspectaţi de asociere de răufăcători având ca scop terorismul internaţional’, sunt ‘direct legaţi de Zaheer Hassan Mahmud’.

Acest cetăţean pakistanez a rănit cu un satâr un bărbat şi o femeie în faţa fostului sediul al Charlie Hebdo din Paris la 25 septembrie 2020, crezând că lucrau pentru săptămânalul satiric. Publicaţia îşi mutase însă sediul după atentatul jihadist care o vizase în ianuarie 2015.

Atacul pakistanezului a avut loc în timp ce se desfăşura procesul atentatului din ianuarie 2015 împotriva Charlie Hebdo, care republicase caricaturi cu profetul Mahomed.

Conform poliţiei italiene, operaţiunea coordonată de Europol a mai implicat birourile antiteroriste din Spania şi Franţa, sub coordonarea Centrului european de luptă contra terorismului al Europol.

‘Ancheta a scos la iveală existenţa activă, în mai multe provincii italiene şi în anumite ţări europene, a unei celule teroriste formate dintr-un grup mai larg de tineri pakistanezi, care erau toţi contacţi direcţi ai autorului atentatului împotriva Charlie Hebdo’, a precizat poliţia.

Patru pakistanezi, cu vârste între 17 şi 21 ani, care erau în contact cu Zaheer Hassan Mahmoud, au fost deja inculpaţi în Franţa şi încarceraţi în decembrie 2020.

Citește și:  Două văduve ale unor militanţi islamişti ar putea fi autoarele dublului atentat sinucigaş din oraşul filipinez Jolo
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close