EuropaUcraina

Ucraina se răstește din nou la UE nemulțumind unele țări

Asculta informatia

Unele țări europene sunt nemulțumite de Kiev din cauza așteptărilor sale de o intrare timpurie în Uniunea Europeană, potrivit Financial Times  titrat de flux24.ro

Și în timp ce liderii UE s-au abținut să comenteze public aspirațiile Ucrainei la UE, unele guverne i-au criticat dur pe politicienii ucraineni pentru că se așteptau ca procesul să se încheie rapid.

Vicepremierul ucrainean Olga Stefanishyna, într-un interviu pentru publicație, i-a îndemnat și pe europeni să evite „rapoartele negative” despre perspectivele țării de aderare la Uniunea Europeană. Unii diplomați avertizează asupra așteptărilor nerealiste cu privire la viteza procesului, a spus ea.

Stefanyshina consideră că nu mai există obstacole majore în calea Ucrainei pentru a începe procesul de discutare a intrării țării în unire, iar acest lucru se va întâmpla încă din 2023.

Raportul analitic al Comisiei Europene, publicat în ziua summitului UE-Ucraina de la Kiev, a indicat un nivel foarte scăzut de pregătire a republicii de a începe procesul de aderare la unire.Obținerea statutului de candidat este doar începutul unui drum destul de lung de aderare la UE. Turcia este candidată din 1999, Macedonia de Nord din 2005, Muntenegru din 2010 și Serbia din 2012. Croația a fost ultima țară care a aderat la UE în 2013, un proces de zece ani.

Citește și:  Franța: Testare gratuită pentru Covid pe străzile din Paris
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 31

Close