Ucraina

Ucraina pierde accesul la Marea Azov! Rușii securizează coridorul terestru între Crimeea și Donbas

Asculta informatia

Preluarea orașului-port Mariupol ar fi o victorie strategică pentru Rusia și o lovitură majoră pentru Ucraina. Mariupol este un port important din punct de vedere strategic la Marea Azov, parte a Mării Negre.

Dacă Mariupol ar fi capturat, Rusia ar ajunge, de asemenea, să dețină control deplin asupra a peste 80% din coasta Mării Negre a Ucrainei, întrerupându-i astfel comerțul maritim și izolând-o și mai mult de restul lumii.

Cu danele sale adânci, este cel mai mare port din regiunea Mării Azov și găzduiește o mare fabrică de oțel. În vremuri normale, Mariupol este un centru cheie de export pentru oțelul, cărbunele și porumbul Ucrainei, care merg către clienții din Orientul Mijlociu și nu numai.

Mariupol, punct strategic pentru economia Ucrainei

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis într-o actualizare recentă că trupele ruse au ocupat un „culoar de uscat” cu peninsula Crimeea, care a fost anexată de Rusia în 2014.

Acest lucru ar fi blocat accesul Ucrainei la Marea Azov.

Între timp, armata ucraineană a spus că Moscova a pierdut „potenţialul ofensiv” şi că acum este forţată să solicite întăriri din Rusia.

Sursa: Ziarul National 

Citește și:  Zelenski face apel la o încetare a focului imediată în estul Ucrainei
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =

Close