Europa

Ucraina îşi redeschide şcolile şi restaurantele

Ucraina redeschide luni şcolile, restaurantele şi sălile de sport, punând capăt unui lockdown strict impus la 8 ianuarie pentru prevenirea unui nou val de infectări cu coronavirus, au indicat autorităţile, transmite Reuters via agerpres.

Numărul cazurilor noi de infectare a scăzut semnificativ de la 6.000-9.000 cazuri zilnice la început de ianuarie, la 2.516 raportate luni, cel mai redus bilanţ de la începutul lui septembrie.

‘Cu astfel de statistici, care indică o stabilizare a situaţiei, o ameliorare ar putea fi obţinută doar datorită vouă’, li s-a adresat ucrainenilor ministrul sănătăţii, Maksim Stepanov, la televiziune.

‘Noi credem că acest lockdown a îmbunătăţit semnificativ situaţia acum şi pe viitor’, a adăugat el.

Potrivit ministrului sănătăţii, Ucraina, care a înregistrat în jur de 1,2 milioane de cazuri de infectare şi 21.924 de decese, va menţine unele restricţii, majoritatea legate de activitatea în sectorul servicii, HORECA şi în transporturi.

Stepanov a mai spus că ministerul său va analiza în această săptămână rezultatele lockdown-ului şi va decide, probabil, revenirea la un sistem de restricţii locale în funcţie de condiţiile dintr-o anumită localitate sau regiune.

Citește și:  Polonia şi Slovenia , singurele ţări care au susţinut Ungaria în dezbaterea privind drepturile LGBT
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close