Europa

Ucraina închide punctele de trecere spre Crimeea

Autorităţile de la Kiev au anunţat sâmbătă închiderea temporară a punctelor de control de-a lungul frontierei cu Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, transmite Reuters, scrie agerpres.

Toate cele trei puncte de frontieră din Ucraina şi Crimeea, peninsulă considerată de Kiev drept teritoriu sub ocupaţie străină, vor fi închise între 9 şi 30 august, conform Kievului.

Doar rezidenţii din Crimeea care au cetăţenie ucraineană vor putea intra în peninsulă. De asemenea, cetăţenii ucraineni care se află în prezent în Crimeea, dar nu locuiesc acolo, vor putea să se întoarcă pe teritoriul Ucrainei în cele 3 săptămâni în care punctele de trecere vor fi închise.

Ucraina a raportat o creştere constantă de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus începând de la sfârşitul lunii iulie. Numărul cazurilor confirmate a crescut cu 1.489 în ultimele 24 de ore.

În total, de la începutul epidemiei, Ucraina a raportat 79.750 de cazuri de îmbolnăvire şi 1.879 de decese la o populaţie de aproximativ 42 de milioane de oameni.

Citește și:  Comisia UE cere Germaniei să reanalizeze restricţiile impuse la frontiere
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close