Ucraina

Ucraina acceptă să negocieze cu Rusia – Primele condiții impuse lui Putin

Asculta informatia

Autoritățile din Ucraina au anunțat care sunt condițiile principale pentru reluarea negocierilor de pace cu Rusia. Ucrainenii vorbesc despre restabilirea teritoriului și dotarea cu sisteme moderne de apărare. Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a declarat marți că principala condiție pentru reluarea negocierilor cu Rusia este restabilirea integrității teritoriale a țării. Danilov a mai spus că Ucraina are nevoie de „garanția” unor sisteme moderne de apărare aeriană, avioane, tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune, potrivit Reuters, notează Mediafax.

„Rusia, negocieri. Principala condiție a președintelui Ucrainei este restabilirea integrității teritoriale ucrainene. Garanție – apărare aeriană modernă, avioane, tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune. Strategie – măsuri proactive. Rachetele rusești trebuie să fie distruse înainte de lansare în aer, pe uscat și pe mare”, a scris Danilov pe Twitter.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat luni că este deschis la discuții cu Rusia, dar numai dacă este vorba despre negocieri „autentice” care să restabilească granițele Ucrainei, să îi acorde compensații pentru atacurile rusești și să îi pedepsească pe cei responsabili de crime de război.

Zelenski a făcut aceste remarci la câteva zile după apariția unui articol în Washington Post care cita surse americane, potrivit cărora conducerea SUA îi cere Ucrainei să dea un semnal de disponibilitate pentru discuții. Americanii s-au declarat îngrijorați de faptul că, dacă ar părea prea intransigentă, puterea de la Kiev ar putea să își afecteze argumentele pentru a obține sprijin internațional.

Citește și:  Ucraina dezarmează Europa. Cine este în spatele acestui plan?
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 10

Close