Ucraina

Ucraina a mulțumit mai multor țări pentru ajutorul în războiul contra Rusiei, dar NU și României

România nu apare pe lista țărilor cărora Ucraina care le-a mulțumit pentru ajutorul oferit în războiul contra Rusiei, după cum a apărut pe canalele oficiale ale Ministerului Apărării de la Kiev.

Ucrainenii au inițiat această campanie cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, anunțând că este vorba despre un „maraton de mulțumiri pentru prietenii și partenerii care au ajutat țara noastră”.

„Poporul ucrainean va fi mereu recunoscător pentru acest sprijin”, acestor state: Marea Britanie, SUA, Canada, Estonia, Spania, Franța, Olanda, Luxemburg, Italia, Danemarca, Norvegia, Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Finlanda. De asemenea, au fost aduse mulțumiri și unor state care nu sunt membre ale Alianței, precum Australia, Japonia și Suedia. În total, dintre cele 31 de state membre NATO, ucrainenii nu au transmis „mulțumiri” în cazul a 11 state: Albania, Belgia, Croația, Grecia, Ungaria, Islanda, Muntenegru, Macedonia de Nord, Portugalia, România, Slovenia și Turcia. Chiar dacă Bulgaria nu figurează nici ea pe lista „mulțumirilor” armatei ucrainene, în schimb, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a mulțumit personal Bulgariei, într-o postare separată.

De asemenea, pe contul de Twitter al ministerului ucrainean de Externe, se menționează mesajele de felicitare adresate de Ziua Ucrainei din partea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, dar și a liderilor Belgiei, Austriei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Slovaciei, Greciei și Georgiei.

Gestul Ucrainei se înscria pe linia gesturilor lipsite de bun-simț față de România, făcute de-a lungul acestui război.

Țara noastră a ajutat Ucraina cu armament, vești de protecție, căști, muniție și informații. Mai mult, România își

Citește și:  Protest împotriva Guvernului. Peste 10.000 de oameni merg spre Piața Victoriei.

pune în pericol propria economie pentru a ajuta Ucraina: recent, Guvernul de la București a acceptat dublarea cantității de cereale ucrainene care tranzitează țara noastră.

Mai mult, România s-a oferit să antreneze piloți ucraineni pentru F-16.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close