America

Twitter închide un cont după o postare care menţiona un caz de deces al unui adolescent după administrarea vaccinului COVID

Asculta informatia

Twitter a blocat contul publicaţiei National File, un site de ştiri cu tendinţe conservatoare, după ce acesta a postat o ştire despre o femeie care pretindea că nepotul ei de 13 ani a murit după ce a primit a doua doză de vaccin COVID-19 produsă de Pfizer,potrivit epochtimes-romania.com

Un purtător de cuvânt al Twitter a confirmat presei că a blocat contul publicaţiei timp de 12 ore „din greşeală”. Contul a fost restabilit de atunci, dar presa a declarat că gigantul reţelelor sociale „l-a suspendat” în schimb pe reporterul Jack Hadfield „pentru că a sărbătorit decizia Twitter de a inversa suspendarea” contului publicaţiei.

The Epoch Times a contactat Twitter pentru comentarii.

Potrivit National File, raportul care a declanşat acţiunea companiei Twitter include reclamaţiile unei femei, Tami Burages, care a spus că nepotul ei a murit după ce a făcut vaccinul.

„Familia noastră este devastată. M-am luptat să pun asta pe Twitter. Sunt pro-vaccin. Ne-am vaccinat nepotul de 14 ani de îndată ce vaccinul a fost disponibil. Ştiu că este ‘în mare parte sigur’. Dar Jacob a murit”, a scris ea într-o postare acum ştearsă.

Ghidul site-ului web al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru vaccinuri prevede că majoritatea vaccinurilor COVID-19 nu trebuie administrate copiilor, deşi un grup consultativ a dat, în iunie, undă verde utilizării vaccinului Pfizer la copii cu vârstă de 12 ani şi peste.

„Copiii nu ar trebui să fie vaccinaţi pentru moment”, susţine pagina OMS privind vaccinurile COVID-19.

Un purtător de cuvânt al OMS a declarat marţi pentru The Epoch Times că „sunt necesare mai multe dovezi cu privire la administrarea diferitelor vaccinuri COVID-19 copiilor, pentru a putea face recomandări generale privind vaccinarea copiilor împotriva COVID-19”.

Citește și:  Elon Musk renunță să mai cumpere Twitter

„Programele de vaccinare pentru copii sunt în curs de desfăşurare şi OMS îşi va actualiza recomandările atunci când dovezile sau situaţia epidemiologică justifică o schimbare a politicii”, a declarat purtătorul de cuvânt.

În mai, Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a declarat că vaccinul Pfizer pentru COVID-19 este sigur pentru copii începând cu vârsta de 12 ani, deşi într-o şedinţă a unui comitet consultativ al FDA, la jumătatea lunii iunie, experţii nu au fost de acord cu administrarea vaccinurilor COVID-19 la copii.

Unii membri ai comitetului, care au avut grijă să nu dea vaccinuri copiilor, s-au declarat îngrijoraţi de descoperirile cercetătorilor israelieni care au citat un număr crescut de cazuri de miocardită sau inflamaţie a inimii la bărbaţii cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani după ce au primit serul Pfizer.

„Cu siguranţă, avem nevoie de un vaccin pentru copii, acest lucru nu este subiectul discuţiei de astăzi, întrebarea este în ce moment vom avea suficiente date … Există patru spitalizări la un milion de copii, care nu reprezintă o urgenţă şi este o rată foarte scăzută de spitalizare”, a spus Cody Meissner, profesor de pediatrie la Şcoala de Medicină a Universităţii Tufts.

În timp ce citează temeri cu privire la posibila legătură dintre vaccinurile ARNm, precum cele produse de Pfizer sau Moderna, şi miocardita la copii, Meissner a spus că FDA ar trebui să se oprească.

„Înainte de a începe vaccinarea a milioane de adolescenţi şi copii este foarte important să aflăm care sunt consecinţele”, a subliniat el în cadrul şedinţei panelului, adăugând: „Nu cred că putem justifica [o autorizaţie de utilizare de urgenţă], în special pentru copii”.

Citește și:  Alegerile din SUA s-au încheiat! CÂND vom afla dacă Trump rămâne preşedinte

Cu câteva săptămâni în urmă, contul Twitter al fostului asistent de campanie al preşedintelui Bill Clinton – Naomi Wolf – a fost suspendat definitiv. Twitter şi-a explicat motivul pentru mass-media susţinând că Wolf ar fi transmis dezinformări despre vaccinurile COVID-19.

În ultimele luni, Twitter şi CEO-ul Jack Dorsey au fost criticaţi în mod semnificativ cu privire la politicile şi deciziile de a interzice utilizatorii proeminenţi, inclusiv în cazul fostului preşedinte Donald Trump.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 89 =

Close