Israel

Turiştii israelieni care merg in Grecia vor fi scutiti de carantina datorita unui acord intre cele doua tari

Israelul, ţară care înregistrează în continuare peste o mie de noi cazuri zilnice de COVID-19, a încheiat un acord cu Grecia pentru ca aceasta din urmă să primească grupuri de turişti israelieni care să fie scutiţi de carantină, în perioada de concedii care în Israel se întinde pe parcursul lunilor septembrie şi octombrie, relatează agenţia EFE, via agerpres.

În virtutea acordului convenit joi la Ierusalim între miniştrii de externe grec şi israelian, Nikos Dendias şi Gabi Ashkenazi, în fiecare săptămâna 600 de turişti israelieni vor putea călători în Grecia fără a fi supuşi carantinei. Totuşi, aceşti turişti israelieni vor trebui să respecte unele restricţii de deplasare ce urmează a fi stabilite. Potrivi presei israeliene, turiştii israelieni se vor putea deplasa în deplină libertate în cele două principale oraşe greceşti, Atena şi Salonic, şi în insulele Creta şi Corfu, dar cu condiţia efectuării unui test de COVID-19 la intrarea în Grecia.

Acordul nu prevede reciprocitate, astfel că de el nu pot beneficia şi turiştii greci care vizitează Israelul. Această ţară nu se află pe lista celor pentru care UE permite accesul liber în blocul comunitar, rata contaminărilor cu noul coronavirus rămânând ridicată în Israel, cu o medie zilnică de circa 2.000 de noi cazuri în luna iulie, care între timp a mai scăzut, dar tot depăşeşte 1.000.

Israelul încearcă să creeze coridoare turistice şi cu alte state, potrivit postului public de radio Kan acorduri asemănătoare celui convenit cu Grecia fiind posibil să se încheie de asemenea cu Bulgaria, Croaţia, Muntenegru sau Cipru.

Grecia a înregistrat miercuri un nou record al noilor cazuri zilnice de COVID-19, cu 262 de noi îmbolnăviri. Numai 22 dintre acestea sunt în rândul turiştilor, ceea ce arată o accentuare a transmiterii comunitare, iar distribuţia acestora relevă o răspândire în întreaga ţară, situaţie favorizată de creşterea deplasărilor în perioada vacanţelor estivale.

Citește și:  Erdogan califică Israelul drept un stat ‘terorist crud’ după violențele de la Ierusalim

Încercând să oprească agravarea epidemiei, guvernul condus de Kyriakos Mitsotakis a aprobat o serie de noi restricţii, printre care se numără închiderea barurilor şi restaurantelor la miezul nopţii.

Un focar de COVID-19 cu 36 de persoane infectate a fost descoperit într-un cămin de bătrâni la Salonic. Conform anchetei epidemiologice acest focar a pornit de la o vizită efectuată de un tânăr care s-a infectat anterior în timpul unui concert desfăşurat pe plaja unui bar din Halkidiki, ocazie cu care s-au infectat şi alţi tineri.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close